Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

'ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ' ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ


Απο ΤΑ ΝΕΑ Οnline
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε, την Πέμπτη, το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από τις χώρες της ευρωζώνης, εκτιμώντας πως η Αθήνα εκπληρώνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις...


Η Ελλάδα πληροί τους όρους για να λάβει τη δεύτερη δόση δανείων από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν. Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, δήλωσε ότι «κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 η Ελλάδα κατόρθωσε να εξυγιάνει σε εντυπωσιακό βαθμό τα δημόσια οικονομικά της και σημείωσε ταχεία πρόοδο σε μεγάλες διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Ρεν προσέθεσε, ωστόσο, πως «παρά τη σημαντική πρόοδο, δεν έχουν εκλείψει οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι. Η κυριότερη άμεση πρόκληση είναι η διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας και χρηματοοικονομικής σταθερότητας στον τραπεζικό τομέα».

»Ταυτόχρονα», προσέθεσε, «πρέπει να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να αποδεσμευθεί το τεράστιο δυναμικό αύξησης της οικονομικής μεγέθυνσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: