Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

9 ΜΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ


Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί ή να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία και θα παραμείνει στους 9 μήνες...Θητεία τέλος σε ναυτικό και αεροπορία,μέσα στην επόμενη διετία...
Όλοι οι στρατεύσιμοι θα καλούνται και θα εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στο στρατό ξηράς.


Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης,μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής,αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία για τα μεγάλα προβλήματα επάνδρωσης που προκλήθηκαν σε κρίσιμους στρατιωτικούς σχηματισμούς,από τη μείωση της θητείας στου 9 μήνες.


Κατηγόρησε τη ΝΔ,ότι προχώρησε στη μείωση της στρατιωτικής θητείας χωρίς κανένα σχέδιο αλλά διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να αυξήσει τη χρονική διάρκεια της θητείας. Ο κ.Μπεγλίτης απευθυνόμενος σε βουλευτές της ΝΔ είπε:


Εννέα μήνες στρατιωτική θητεία. Ξέρετε που βρεθήκαμε; Να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Ρωτήστε τη στρατιωτική ηγεσία, την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων σε τι ποσοστά είναι σήμερα η πληρότητα μειζόνων ή ελασσόνων στρατιωτικών σχηματισμών ανά την Ελλάδα.


Αυτή η απροετοίμαστη και αψυχολόγητη μείωση στο όνομα της προεκλογικής σκοπιμότητας, έναν μήνα πριν τις εκλογές, μας έχει οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς διάφορες σκοπιμότητες, που ακούστηκαν.


Σε δυόμισι, τρία χρόνια ουσιαστικά καταργείται η στρατιωτική θητεία στην Αεροπορία και το Ναυτικό και όλα τα νέα παιδιά θα υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία στο Στρατό ξηράς. Ναι, η στρατιωτική θητεία θα συνεχίσει, δεν θα αυξηθεί, γιατί ακούγονται διάφορα στο πλαίσιο μιας κατασκευασμένης, συνειδητής ή ασυνείδητης, παραπληροφόρησης. Όχι, δεν έχουμε καμία πρόθεση να αυξήσουμε τη στρατιωτική θητεία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: