Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα για την περιφέρεια Αττικής ο Αλ. Αλαβάνος

.i-reportergr

Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αλέκος Αλαβάνος, σημειώνοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής" θα αποφασίσει για τον επικεφαλής του συνδυασμού, που προφανώς θα είναι ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος είπε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στον ελληνικό λαό να τοποθετηθεί για το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη, "ενάντια στο Μνημόνιο και σε μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό".

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αδυναμία να υπάρξει κοινός υποψήφιος, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι "δεν χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αν τοποθετούμασταν με βάση τα κριτήρια της κοινωνίας και όχι με βάση τα κριτήρια προσώπων και ομάδων".

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι είναι μια πρόταση, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφερε ότι θα μπορούσε να ήταν κοινός υποψήφιος, αλλά δεν δέχθηκε ο ίδιος.

Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι με την κάθοδό του στις εκλογές και "τις συνεργασίες με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο, θα επιδιώξουμε την αποφασιστική καταδίκη του Μνημονίου και των πολιτικών δυνάμεων που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση".

Ανέφερε ότι στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας το "Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής" θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή ενότητα, ενώ για την περιφέρεια Αττικής σημείωσε ότι το εγχείρημα είναι ενωτικό και είναι ανοιχτό σε μεγαλύτερη διεύρυνση.

Στην ερώτηση σχετικά με το τι θα θεωρήσει επιτυχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι το αποτέλεσμα μπορεί και να μην είναι καλό, ωστόσο, πρόσθεσε, "ξέρουμε ότι διακινδυνεύουμε, αλλά ζούμε ιστορικές στιγμές και κανείς δεν μπορεί να είναι απών", ενώ για τον εαυτό του είπε ότι αισθάνεται απλά αγωνιστής της Αριστεράς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: