Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΣΕ-ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ


Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί πραγματοποιούν σήμερα οι Μηχανοδηγοί και ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου, με αποτέλεσμα να μην κινηθεί καμιά αμαξοστοιχία και δεκάδες δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού να ματαιωθούν...
Από τις 9 το πρωί, έχουν εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι, θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επιδιώκοντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.
Το Σωματείο των εργαζομένων στην ΕΡΓΟΣΕ, μεταξύ άλλων, ζητά "να σταματήσει η απαξίωση του σιδηροδρόμου και η κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΕΡΓΟΣΕ".
Τα μέλη του Σωματείου υπενθυμίζουν ότι "ο αριθμός του προσωπικού, πρόκειται για 350 εργαζόμενους, στην ΕΡΓΟΣΕ παραμένει σταθερός από το 2000 και ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της έως τώρα πορείας της εταιρείας, καταγράφουν μόνον θετικούς ισολογισμούς και επομένως δεν δημιουργούνται ελλείμματα".
Χθες, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι από τον Όμιλο του ΟΣΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού και στη συνέχεια, μαζί με απολυμένους του Μετρό και αντιπροσωπεία εργαζομένων στα τρόλεϊ, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, που είναι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα.
Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΣΕ, Νικόλαο Κιουτσούκη, επέδωσε ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο ζητείται "να μην επιτραπεί η απόλυση κανενός εργαζόμενου στον Οργανισμό ή ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η πώληση ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ σε ιδιώτες".
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, με 3ωρες στάσεις εργασίας από τις 6 έως τις 9 το πρωί,από τις 2 έως τις 5 το μεσημέρι και από τις 9 έως τις 12 το βράδυ, στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: