Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ:"ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ"


«Και τα δύο μεγάλα κόμματα τα παίρνουν και όσοι το αρνούνται κρύβουν απλώς το κεφάλι τους στο χώμα, γιατί δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίσουν την αντικειμενική πραγματικότητα του τρόπου χρηματοδότησης των εκλογικών δαπανών επί σειρά πολλών ετών»...
Τον ανωτέρω ισχυρισμό προέβαλε ο άλλοτε «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος, καταθέτοντας χθες στην εξεταστική επιτροπή της υπόθεσης Siemens.


O κ. Τσουκάτος, ο οποίος κατηγορείται ότι έλαβε ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, τα οποία ο ίδιος υποστηρίζει ότι συνιστούσαν χορηγία προς το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές του 1999, άφησε έμμεσες πλην σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ψεύδονται όσοι βεβαιώνουν πως το δικό τους κόμμα δεν έχει χρηματοδοτηθεί με υψηλές χορηγίες, που ξεπερνούν κατά πολύ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο του σχετικού νόμου.


Επίσης, ο κ. Τσουκάτος εξέφρασε πικρία για το γεγονός ότι ανεστάλη η κομματική του ιδιότητα στο ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να «εξομοιώνεται με άλλους που έδρασαν με ιδιοτέλεια», «φωτογραφίζοντας» δι' αυτού του τρόπου τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη. «Πρόκειται για διαδικασία την οποία κληρονόμησα» κατέληξε, αναφερόμενος στην, κατά τον ίδιο, χορηγία προς το ΠΑΣΟΚ, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Χαριλάου Τρικούπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: