Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

EINAI OΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ


Ρεπορτάζ: Άγγελος Κωβαίος
(απο ΤΟ ΒΗΜΑ)
Πυροσβεστική παρέμβαση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κκ. Θ. Πάγκαλου, Χ. Παμπούκη και της υπουργού Περιβάλλοντος κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη για το ζήτημα των επενδύσεων, επιχείρησε χθες το Μέγαρο Μαξίμου...


Αφορμή της παρέμβασής αυτής δόθηκε από την προχθεσινή ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, με την οποία ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε την αρμοδιότητά του για την απεμπλοκή μεγάλων επενδυτικών έργων στον τομέα της Πράσινης Ανάπτυξης και τον συντονισμό ενεργειών των συναρμοδίων υπουργών.

Για το θέμα ρωτήθηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, ο οποίος απάντησε ότι ο κ. Πάγκαλος «έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, τις οποίες ασκεί εδώ και έντεκα μήνες» . Στη συνέχεια όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τήρησε αποστάσεις από όσα ανέφερε ο κ. Πάγκαλος στην προχθεσινή ανακοίνωσή του, λέγοντας ότι «όσον αφορά τις αρμοδιότητες για τις επενδύσεις, αυτές θα οριστούν και θα εξειδικευτούν μέσα στις επόμενες ημέρες» , ενώ συμπλήρωσε ότι «ο κ. Πάγκαλος έχει έναν γενικότερο ρόλο και σε αυτό το πλαίσιο εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση» .

Από την πλευρά συνεργατών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης επισημάνθηκε κατόπιν αυτών, ότι ως εκ της θέσεώς του ο κ. Πάγκαλος δεν έχει νομοθετική δυνατότητα και υπ΄ αυτήν την έννοια αυτό που «υπερασπίζεται» είναι ο συντονιστικός ρόλος του.

Για το ίδιο θέμα, των αρμοδιοτήτων δηλαδή επί των επενδύσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κινήθηκε χθες εξισορροπητικά και τόνισε «είναι γνωστό ότι ο κ. Παμπούκης είναι υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα τις επενδύσεις», συμπληρώνοντας όμως ότι το είδος των επενδύσεων «θα οριστεί και θα εξειδικευτεί εντός των ημερών με τα προεδρικά διατάγματα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε σε αυτό το πλαίσιο να «καθησυχάσει» όλους όσοι διεκδικούν αρμοδιότητες, σημειώνοντας ότι υπάρχουν διαφορετικού είδους επενδύσεις, μικρές, μεγάλες, στρατηγικού ή μη χαρακτήρα, ξένες ή ελληνικές. Τόνισε, τέλος, ότι επειδή το θέμα απασχολεί ιδιαιτέρως την κυβέρνηση, θα υπάρξει τέτοια εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων, για τον σχεδιασμό, την προσέλκυση και την υλοποίησή τους. «Εκεί υπάρχει ρόλος για πολλούς υπουργούς» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: