Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙ-ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ


Με το θέμα της ενδεχόμενης πρόσκλησης, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για να καταθέσει για την υπόθεση Βατοπεδίου, βγαίνουν στη δημοσιότητα αποσπάσματα από την κατάθεση της Αικατερίνης Πελέκη στην προανακριτική επιτροπή. Η συμβολαιογράφος τονίζει ότι δεν ούτε ως σκέψη δεν έχει περάσει από το μυαλό της ότι ο τότε πρωθυπουργός είχε προσωπικό συμφέρον, ενώ εκφράζει την πικρία της για το γεγονός ότι δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη οι πραγματικά υπεύθυνοι. ...


Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει αποχωρίσει από την προανακριτική επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει για τον αν θα κληθεί ή όχι ο Κώστας Καραμανλής την ερχόμενη Τρίτη.
Όπως αναφέρει η κ. Πελέκη στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή»: «Ελήφθη μια απόφαση κυβερνητικής πολιτικής, την οποία εδόθη εντολή σε κάποιους υπουργούς να υλοποιήσουν και την υλοποίησαν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι άνθρωποι. Δεν ήρθε ένας τρίτος να την υλοποιήσει. Δεν ήρθε κάποιος που δεν ήταν στο νομικό συμβούλιο να υπογράψει. Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, οι άνθρωποι που έπρεπε να πάρουν τις αποφάσεις, τις πήραν».
Η κ. Πελέκη σε συνέντευξη που παραχώρησε Η Αικατερίνη Πελέκη στην «Real News» τονίζει ότι: «Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι ανταλλαγές έγιναν μόνες τους. Ούτε όλοι εμείς ξυπνήσαμε μια μέρα και είπαμε: Λοιπόν, τώρα θα κάνουμε ανταλλαγές. Είναι προφανές ότι δόθηκαν εντολές στους καθ΄ ύλην αρμόδιους υπουργούς να υλοποιήσουν αυτή την πολιτική, δηλαδή να αποκτήσει το Ελληνικό Δημόσιο τη λίμνη Βιστωνίδα».
«Δεν έχουμε να σχολιάσουμε τίποτα. Ό,τι είχαμε να πούμε για την κατάθεση της κυρίας Πελέκη, το έχουμε πει», αναφέρουν από την πλευρά τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, που θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος να κληθεί ο κ. Καραμανλής.
Ο ΛΑΟΣ ο οποίος έθεσε το θέμα της κλήτευσης του πρώην πρωθυπουργού, υπαινίσσεται ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. προκειμένου να μην κληθεί ο Κώστας Καραμανλής αλλά και ο Κώστας Σημίτης για την υπόθεση Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια: