Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ντ. Ρόβλιας: Καμία διάκριση μεταξύ προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και επώνυμων


«Η πολιτεία ελέγχει την ποιότητα των προϊόντων που τίθενται προς κατανάλωση χωρίς καμία διάκριση μεταξύ προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και επώνυμων. Οι ευθύνες απέναντι στον καταναλωτή είναι ίδιες». Αυτό δήλωσε στα εγκαίνια της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας (Private Label) ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλια.

Την 1η Έκθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (Private-Label) εγκαινίασε ο υφυπουργός στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO Palace, στο Μαρούσι και στο χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Η οικονομία μας βρίσκεται σε δραματική ύφεση. Ως υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχουμε δύο βασικές υποχρεώσεις. Πρώτον, να αναθερμάνουμε την αγορά και δεύτερον, να προστατεύσουμε το εισόδημα του καταναλωτή. Είμαι εδώ σήμερα διότι πιστεύουμε ότι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας συμβάλλουν και συνεισφέρουν και στα δύο. Δηλαδή και στην τόνωση της αγοράς, και στην ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος του καταναλωτή.

Και βέβαια το μυαλό μας και η σκέψη μας προσανατολίζεται εξίσου και προς τις εξαγωγές, αφού τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι προϊόντα, που μπορούν να ενισχύσουν τις εξαγωγικές δραστηριότητες της χώρας μας.

Η αγορά των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας είναι δυναμική και η ποιότητά τους υψηλή. Αποτέλεσμα είναι να κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην αγορά. Αυτό βέβαια, αν θέλετε, ενισχύεται και από τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών. Των καταναλωτών που επί χρόνια ήταν διστακτικοί στην αγορά προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, προτιμώντας τα επώνυμα. Αυτή όμως η διστακτικότητά τους τελικά βοήθησε και οδήγησε στην βελτίωση και σταθεροποίηση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, προς όφελος του κλάδου.

Βεβαίως η πολιτεία ελέγχει την ποιότητα των προϊόντων που τίθενται προς κατανάλωση χωρίς καμία διάκριση μεταξύ προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και επώνυμων. Οι ευθύνες απέναντι στον καταναλωτή είναι ίδιες. Το υπουργείο μας παρακολουθεί τις εξελίξεις στον κλάδο των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και ταυτόχρονα στηρίζει όλες τις επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην τόνωση της Ελληνικής αγοράς και στην προστασία του εισοδήματος του καταναλωτή μέσω του υγιούς ανταγωνισμού».




Δεν υπάρχουν σχόλια: