Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ένταση με μία τραυματία στο κέντρο της Αθήνας μετά το τέλος πορείας


Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση


Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την Πανεπιστημίου
Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την Πανεπιστημίου
Αθήνα
Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του τραυματισμού 30χρονης Αμερικανίδας, το απόγευμα της Δευτέρας, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας μετά τη λήξη πορείας αριστερών οργανώσεων.

Την προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας που βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Παράλληλα, ο εισαγγελέας διέταξε ιατροδικαστική εξέταση και μεταβαίνει ο ίδιος στο νοσοκομείο προκειμένου να συνομιλήσει προσωπικά τόσο με την 30χρονη κοπέλα όσο και με τους γιατρούς της.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η γυναίκα συμμετείχε στo μπλοκ των διαδηλωτών που επέστρεφε στο Πολυτεχνείο. Στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων υπήρξε αψιμαχία μεταξύ των διαδηλωτών και των ανδρών της δυνάμεως Δέλτα, από τους οποίους δέχτηκε επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά από τους παρισταμένους στην είσοδο του Θεάτρου «Άλφα» και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Η νεαρή γυναίκα φέρει τραύματα στον κρόταφο και μώλωπες στο δεξί ώμο και το πόδι.

Έρευνα για να διαπιστωθεί υπό ποιες συνθήκες τραυματίστηκε η γυναίκα διεξάγει και η Αστυνομία.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη συμβουλή Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου. Η διμοιρία απάντησε κάνοντας χρήση φωτοβολίδων κρότου-λάμψης.

Στη συνέχεια η ομάδα των νεαρών κινήθηκε προς το Πολυτεχνείο όπου και κλείστηκαν ενώ άναψαν και φωτιές σε κάδους στην οδό Στουρνάρη. Στα επεισόδια αυτά τραυματίστηκε η 30χρονη.

Ακόμη, φθορές κατεγράφησαν σε ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW στη συμβολή Χαλκοκονδύλη και Πατησίων.

Ένα άτομο συνελήφθη στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπόταση επειδή πετούσε πέτρες κατά των αστυνομικών.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: