Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Προσευχή με αστυνομική παρουσία

Δημιουργήθηκε ένταση στην πλατεία Αττικής από κατοίκους


http://img.protothema.gr/

Κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα πραγματοποιήθηκε η προσευχή των μουσουλμάνων για το μπαϊράμ και στην πλατεία Αττικής.

Κάτοικοι της πλατείας Αττικής, μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν για να εμποδίσουν τους μουσουλμάνους να πραγματοποιήσουν μια λατρευτική εκδήλωση, το Κουρμπάν Μπαϊράμ ή Γιορτή της Θυσίας, που συμβολίζει τη θυσία του Αβραάμ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα μπαλκόνια της περιοχής κάτοικοι είχαν βγάλει ραδιόφωνα με τη μουσική στη διαπασών προκειμένου να εμποδίσουν τους μουσουλμάνους να προσευχηθούν.

Στο σημείο βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη για την αποφυγή επεισοδίων, καθώς οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία μεταναστών στην Αθήνα. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής πέταξαν μπουκάλια προς τους αστυνομικούς επειδή δεν τους άφησαν να προσεγγίσουν τον χώρο προσευχής. Χθες το βράδυ, στην περιοχή, απηύθυνε λόγο και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με τη Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, δηλώνοντας ότι η παράταξή του "υποστηρίζει τον αγώνα των κατοίκων για να μην διεξαχθεί η προσευχή των μουσουλμάνων στην πλατεία Αττικής".

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως τα Προπύλαια και ο πρώην ιππόδρομος στην Καλλιθέα, σε ήρεμο κλίμα.

Το μπαϊράμ είναι κάτι αντίστοιχο με τη θυσία του Αβραάμ, που υπάρχει στη χριστιανική θρησκεία, και που σε ένα βαθμό αποδέχονται και οι μουσουλμάνοι. Αυτή τη στιγμή στα Προπύλαια είναι συγκεντρωμένοι δεκάδες μουσουλμάνοι που διαμένουν στην Ελλάδα, τόσο Έλληνες όσο και Αλβανοί αλλά και από χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Η συγκέντρωση στα Προπύλαια έγινε με πρωτοβουλία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας και είναι η τρίτη φορά που πραγματοποιείται η προσευχή σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: