Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

«Δημοκρατική Συμμαχία» με στόχο τις...κυβερνήσεις συνεργασίας!


Με τη στηριξη των βουλευτών Κ.Κιλτίδη, Χ.Μαρκογιαννάκη, Ε.Παπαδημητρίου,Γ.Κοντογιάννη ,Λ.Αυγενάκη και του ευρωβουλευτή Θ.Σκυλακάκη, τον Θ.Γιαννόπουλο αφού παραιτηθεί απο βουλευτής, τους πρώην βουλευτές και υπουργούς Α.Ανδριανόπουλο(ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και Θ.Κοτσώνη (ΠΑΣΟΚ), τον αποτυχημένο δήμαρχο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη (ενδεχομένως) κ.α. η κόρη του παλαίμαχου πολιτικού Κωστα Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί θα κάνει την πρώτη επίσημη παρουσίαση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» επειδώκοντας να προσδώσει όρους πολιτικού κινήματος στο εγχείρημα της. Η κινητοποίηση είναι μεγάλη, με στόχο το θέατρο Μπάντμιντον στο Γουδί να είναι κατάμεστο από πολίτες, οι οποίοι μάλιστα θα κληθούν να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη που θα κατατεθεί στον Αρειο Πάγο(ενδέχεται οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ να μην παραστούν τελικά γιατί όπως τους είπε η κα Μπακογιάννη θέλει η συζήτηση να επικεντρωθεί στην πολιτική και όχι στην «παραπολιτική»). Τι θα πει η κα Μπακογιάννη; Αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση στους νέους ανθρώπους (!) να ενταχθούν ενεργά στη Δημοκρατική Συμμαχία, διαβεβαιώνοντας (!) ότι δεν θα υπάρχουν επετηρίδα και κλειστά κυκλώματα. Παράλληλα και με στόχο να σηματοδοτηθεί ο μεταρρυθμιστικός χαρακτήρας του κόμματος της, θα διατυπώσει συγκεκριμένες και ισως ...προκλητικές θέσεις για το πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σήμερα τα προβλήματα της οικονομίας , του δημοσίου τομέα, του φορολογικού συστήματος, της παιδείας και του συνδικαλισμού.
Οπως λένε οι συνεργάτες της κ.Μπακογιάννη «έχουμε μαζί μας λιγότερους παράγοντες και τιτλούχους και πολύ περισσότερους νέους που επιθυμούν ενεργή συμμετοχή». Ποιά θα είναι τα χρωματα του νέου κόμματος; Το γαλάζιο και το πορτοκαλί!
«Στις προθέσεις μου είναι στις 21 του μηνός να είμαι εκεί και να υπογράψω» λέει σε όλους ο βουλευτής Χανίων Χρ.Μαρκογιαννάκης, και δίνοντας το...πολιτικό του στίγμα τονίζει οτι τοποθετείται «στον ευρύτατο χώρο της Κεντροδεξιάς, χωρίς να είναι περιορισμένο στα στενά όρια που επιχειρεί να περιορίσει την νέα ΝΔ ο κ. Σαμαράς! Η κ. Μπακογιάννη προκαλείται από τη μοίρα της να επιχειρήσει την αναγέννηση της ευρείας Κεντροδεξιάς παράταξης και έχω θέσει εαυτόν σε αυτή την ευρεία Κεντροδεξιά παράταξη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, με όσους αγώνες και όποια πολιτική παιδεία μου χάρισε ο Θεός, για την πατρίδα, σ' αυτήν την προσπάθεια, που ήδη έχει ανακοινωθεί από την κ. Μπακογιάννη».
Στη ΝΔ παρακολουθούν απο...μακριά τις εξελίξεις και έχοντας μπροστά τους τις δημοσκοπησεις...χαμογελούν γιατί «είναι πολύ μακριά ακόμη και απο την πιθανότητα να μπει στη βουλή όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές και φυσικά δεν θα υπάρξει καμμια...συμμαχική κυβερνηση που ονειρεύονται. Εκτός αν το ΠΑΣΟΚ τα δεκανίκια του, την κόρη του Μητσοτάκη και τον Καρατζαφέρη τους βάλει και επίσημα στις κυβερνήσεις του...».



Δεν υπάρχουν σχόλια: