Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Μια χώρα σε παράλυση…

Υπολειτουργούν σχολεία και νοσοκομεία


http://img.protothema.gr/
Παραλύει σήμερα η χώρα, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για να εκφράσουν την αντίθεση τους στις νέες συμβάσεις , τις περικοπές αποδοχών και την ακρίβεια.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο σε πολλούς δρόμους της πόλης και κυρίως σε αυτούς του κέντρου, λόγω των περιορισμένων δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματίσει για σήμερα οργανώσεις και συνδικάτα.

Δημόσιες υπηρεσίες , σχολεία και τράπεζες θα υπολειτουργήσουν ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και τα νοσοκομεία . Η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11 στο Πεδίο του Άρεως και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια .

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να μεταφέρουν τους εργαζομένους στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο.

Την ίδια ημέρα, ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού, ενώ οι ταξιτζήδες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Την Πέμπτη, τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, για να πάνε στις δουλειές τους.

Την ίδια ημέρα, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ το ίδιο έκαναν και οι λιμενεργάτες, αφού η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας αποφάσισε να επεκτείνει τη στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια της.

Προβλήματα στις πτήσεις

Καμία πτήση πολιτικής αεροπορίας δε θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, λόγω συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργιακή κινητοποίηση.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας η 24ωρη απεργία των εργαζομένων αρχίζει από τις 00:01 της Τετάρτης και λήγει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα γίνονται δεκτά στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί μετέχουν στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν ήδη από τη Δευτέρα και τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 48ωρες απεργίες, 13-14 Δεκεμβρίου και στις 16-17 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, το προσωπικό του ΙΚΑ αναμένεται να λάβει μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου.

Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι

Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα οι τράπεζες καθώς οι τραπεζοϋπάλληλοι εξήγγειλαν τη Δευτέρα 48ωρη απεργία για Τρίτη και Τετάρτη, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ) έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 13:00 σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα και στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ωστόσο για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή ηλεκτροδότηση των δικτύων εξαιτίας των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία η ΓΕΝΟΠ εξαιρεί από την απεργία το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό ασφαλείας.

Κλειστά και τα δικαστήρια

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα δικαστήρια όλης της χώρας, καθώς η ΟΔΥΕ συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: