Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ένταξη πέντε νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ

tovima.gr

Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει την ένταξη πέντε Νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, προκειμένου να ψηφιστεί στα μέσα του Ιανουαρίου. Επίσης, συστήνεται ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υγείας, στον οποίο θα ενταχθούν οι κλάδοι Υγείας του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και ο Οίκος Ναύτη.

Ειδικότερα, το 1ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ Αθήνας εντάσσεται στο Σισμανόγλειο, το 2ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», το Νοσοκομείο Βραχείας Νοσηλείας του ΙΚΑ στην «Πολυκλινική», το Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ στον «Άγιο Σάββα» και το 7ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα -Κωνσταντοπούλειο».

Μετά την ένταξη, το προσωπικό που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, «... μεταφέρεται με την ίδια εργασιακή σχέση, οργανική θέση, κλάδο, βαθμό και ειδικότητα που κατέχει, στον αντίστοιχο φορέα υποδοχής, το δε απασχολούμενο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε αντίστοιχες κενές θέσεις της συγκεκριμένης ειδικότητας».




Δεν υπάρχουν σχόλια: