Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ


«Τα φαρμακεία στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να λιγοστέψουν, ενώ οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να δουν μία εκλογίκευση του κέρδους τους», ανέφερε στην τηλεόραση του Σκάι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι κατά την αυριανή συνάντηση με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών θα βρεθεί λύση σε όλα τα ζητήματα.

Αναλύοντας τις προτάσεις του υπουργείου για το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει άνοιγμα που να ευνοεί και τους ίδιους τους επαγγελματίες, αλλά να πηγαίνει και την Ελλάδα μπροστά.
Ειδικότερα για το κέρδος των φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρότασή του ήταν αντί για μείωση να πάμε στην επιστροφή, υπό την προϋπόθεση όμως ότι τα ταμεία θα πληρώνουν στην ώρα τους. Όσο για το ποσό της επιστροφής ο κ. Λοβέρδος είπε ότι υπάρχει προς το παρόν διαφωνία, αλλά όπως είπε, «δεν είναι αξεπέραστη».
Αναφορικά με το άνοιγμα των φαρμακείων τα Σάββατα ο κ. Λοβέρδος είπε ότι είναι απαράδεκτος ο ισχυρισμός ότι δεν πρέπει να ανοίγουν επειδή είναι κλειστά τα ασφαλιστικά ταμεία, «λες και τα φαρμακεία δουλεύουν για τα ταμεία».
Τέλος για το θέμα της κληρονομικότητας που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι το επιχείρημα των φαρμακοποιών έχει σοβαρές πτυχές και παρακολουθείται με σεβασμό. «Περιμένω να ακούσω από τους φαρμακοποιούς εάν υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα», είπε ο υπουργός και δήλωσε αισιόδοξος ότι στην αυριανή συνάντηση θα υπάρξουν συγκλίσεις επί του συγκεκριμένου θέματος.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να τσακωθούμε. Συζητάμε με πολύ λογική, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να κάνουν παιχνίδια», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Αν κάποιοι απ΄ αυτούς επιμείνουν σε αυτά που θέλουν να κάνουν, υπάρχει και το υπουργείο Οικονομικών που απελευθερώνει 100 επαγγέλματα».
Καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι εάν μέχρι το Μάρτιο δεν έχει πετύχει τους στόχους που έχει θέσει στο χώρο της Υγείας, τότε θα παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: