Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

“Ξόδευαν χρήμα, ζούσαν άνετα, ταξίδευαν πολύ…”

Το προφίλ συλληφθέντων και καταζητούμενων


http://img.protothema.gr
Την ώρα που στα εργαστήρια της Αστυνομίας εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να εξετάσουν τα περίπου 6.000 πειστήρια που βρέθηκαν στις τέσσερις γιάφκες, στην Αντιτρομοκρατική επικεντρώνουν τις έρευνες σε τέσσερα σημεία. Συγκεκριμένα:

- Ψάχνουν το ταμείο της οργάνωσης ή των οργανώσεων. Θεωρείται βέβαιο ότι κάποιοι είχαν φροντίσει να υπάρχει χρήμα προκειμένου να ενοικιάζονται διαμερίσματα, να αγοράζεται οπλισμός, να ζουν και να εκπαιδεύονται τα μέλη των οργανώσεων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μόνο σε έναν από τους συλληφθέντες βρέθηκαν πάνω του τέσσερις πιστωτικές κάρτες και κάρτες ανάληψης, γεγονός που σημαίνει ότι είτε έβγαζαν κάρτες με πλαστά στοιχεία, είτε πιθανότατη πηγή εσόδων ήταν οι ληστείες τραπεζών. Για το λόγο αυτό έχουν μπει στο μικροσκόπιο τουλάχιστον οκτώ ληστείες σε Αττική, δυτική Ελλάδα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαπιστωθεί αν τις διέπρατταν οι συλληφθέντες ή άλλος βραχίονας των οργανώσεων. «Δεν αποκλείεται να διέθεταν και θυρίδες μέσα στις οποίες έκρυβαν χρήματα ή άλλο παράνομο υλικό» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει «Σίγουρα, στο «επαναστατικό ταμείο», κυκλοφορούσε πολύ χρήμα».

- Το γεγονός ότι στα σπίτια-γιάφκες βρέθηκαν αποκόμματα αεροπορικών εισιτηρίων αλλά και κάρτες επιβίβασης σε αεροπλάνα με προορισμούς την Ιταλία, την Ολλανδία αλλά και πόλεις της Ελλάδας, κάνει τους αστυνομικούς να ψάχνουν τα ταξίδια που έκαναν οι συλληφθέντες. «Είναι εκπληκτικό το πόσο άνετα κυκλοφορούσαν, ταξίδευαν αλλά και ζούσαν οι συλληφθέντες» αναφέρει αξιωματικός και επισημαίνει «Ερευνούμε τους συνδέσμους τους σε Ιταλία και Ολλανδία από τους οποίους πήραν τεχνογνωσία για να πραγματοποιούν επιχειρήσεις υψηλού ρίσκου».

- Όπως αναφέρεται στη δικογραφία και τις καταθέσεις των αστυνομικών, όλο το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίχθηκε από το σκηνικό του Παγκρατίου και τη σύλληψη των δύο αποστολέων των εκρηκτικών φακέλων Γεράσιμου Τσάκαλου και Παναγιώτη Αργυρού. Από τον Τσάκαλο, έφθασαν στον Κωνσταντίνο Σακκά και στη συνέχεια από τις αναλύσεις των τηλεφωνημάτων που έκανε και δεχόταν ο 26χρονος στους υπολοίπους. Τώρα, έχουν στα χέρια τους κάρτες sim, κινητά τηλέφωνα και τηλεκάρτες με τις οποίες μιλούσαν οι συλληφθέντες. Με την ανάλυση αυτών μπορούν φυσικά να αποκομίσουν πλήθος νέων στοιχείων κάτι τέτοιο ωστόσο, χρειάζεται αρκετές ημέρες.

- Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται περισσότερα από δέκα άτομα. Συγκεκριμένα μια γυναίκα με ύψος 1.55 γύρω στα 35 που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και φέρεται να σχετίζεται με τη μεταφορά του οπλισμού. Ένας άνδρας ηλικίας 30 ετών, ψηλός, αξύριστος που εντοπίζεται στην Πάτρα χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί ο χώρος δράσης του. Τέσσερις καταζητούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», δύο καταζητούμενοι και επικηρυγμένοι με 600.000 ευρώ για συμμετοχή στη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα» και φέρονται να παίζουν σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης. Τέλος οι πλέον καταζητούμενοι είναι τα δύο «πιστόλια» της Σέχτας. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 35- 40 ετών που φέρεται να είναι αυτοί που πάτησαν τη σκανδάλη και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα στα Κάτω Πατήσια και το δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: