Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Εγκαίνια της νέας μονάδας της «Καπνικής Μιχαηλίδης» στη Βουλγαρία από τον Θ.Πάγκαλο

Επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ


Η επένδυση αυτή τοποθετείται στα πλαίσια της ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Η επένδυση αυτή τοποθετείται στα πλαίσια της ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Σόφια, Βουλγαρία
Τη νέα μονάδα του ομίλου «Καπνική Α.Μιχαηλίδη» (LTAM) στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, επένδυση ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, εγκαινίασαν το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ.

Ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε ότι η επένδυση αυτή, μια δημιουργική -όπως είπε- επέκταση μιας μεγάλης ελληνικής βιομηχανίας, τοποθετείται στα πλαίσια της ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας.

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων που σχολίαζαν το γεγονός ότι εγκαινιάζει μια μονάδα ελληνικής εταιρίας στη βολγαργία, είπε ότι «η επένδυση δεν ξεκινάει σήμερα, προϋπάρχει, το αρχικό εργοστάσιο λειτουργεί από το 1996».

Ο κ. Πάγκαλος πρόσθεσε ότι «η τελική επεξεργασία των προϊόντων του ομίλου γίνεται στο Πολύκαστρο και οι εξαγωγές του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Από την πλευρά του, ο Βούλγαρος υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και καλωσόρισε την επένδυση του ομίλου στο Σαντάνσκι.

Ο επικεφαλής του ομίλου, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης υπογράμμισε ότι το εργοστάσιο δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας στη Βουλγαρία, αλλά αποτελεί και το λόγο σημαντικής αύξησης των θέσεων εργασίας στο Πολύκαστρο Κιλκίς, καθώς το νέο εργοστάσιο στο Σαντάνσκι είναι απόλυτα συνδεδεμένο και συμπληρωματικό της κεντρικής παραγωγικής μονάδας του ομίλου στο Πολύκαστρο.

Στα εγκαίνια της νέας μονάδας παρέστη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η πρέσβειρα της Ελλάδας στη Σόφια, Δανάη Μαγδαληνή Κουμανάκου, Έλληνες βουλευτές , ο δήμαρχος του Σαντάνσκι και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου από τις δύο χώρες.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται με παραγωγικές μονάδες σε 7 χώρες, κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα και την τέταρτη θέση παγκοσμίως μεταξύ των εταιριών επεξεργασίας και εμπορίας καπνού. Στον όμιλο απασχολούνται 702 μόνιμοι και 2.650 εποχιακοί εργαζόμενοι.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: