Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΚΡΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ": "Τρύπα" 5,35 δις...



Οι μισθοί κόπηκαν και το εισόδημα όλων μειώθηκε από 10 ως και 30%, όμως αυτά δεν είναι τα μόνα χρήματα που λείπουν από την αγορά.
Για να εμφανίζει στην Τρόικα στοιχεία ότι μειώνει τα έξοδά της η Κυβέρνηση έκοψε και χιλιάδες άλλες πληρωμές. Αυτή τη στιγμή το ελληνικό κράτος χρωστάει 5,35 δισεκατομμύρια τα οποία λείπουν και... έχουν παγώσει τα πάντα. Εταιρείες δεν μπορούν να κάνουν πληρωμές ή ακόμη χειρότερα ετοιμάζονται για λουκέτο και φυσικά απολύσεις.
Ταυτόχρονα δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις και έτσι δεν είναι δυνατό να "ανοίξουν" νέες δουλειές.

Με τη λογική κόβουμε οριζόντια τη χρηματοδότηση παντού το ίδιο το κράτος πνίγη την ανάπτυξη η οποία είναι και η μοναδική λύση εξόδου από το διαβόητο μνημόνιο.

Τα χρέη των νοσοκομείων για παράδειγμα δεν απειλούν μονάχα θέσεις εργασίας αλλά και την ίδια την υγεία αφού είναι γνωστό ότι κατά περιόδους λείπουν και τα απαραίτητα με αποτέλεσμα να ακυρώνονται χειρουργεία.

Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν χρέη τεραστίων διαστάσεων με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε να δανειστούν με αποτέλεσμα σε τεράστιες περιοχές της χώρας να μην μπαίνει ούτε ένα καρφί...

Τα νοσοκομεία χρωστούν 2,28 δισ, άλλα 1,55 δισ χρωστούν οι ΟΤΑ, άλλα δημόσια νομικά πρόσωπα και Ταμεία χρωστούν τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ

www.dete.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: