Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πολιτικές βολές από τον Σωτήρη Χατζηγάκη για τις επιλογές της ΝΔ

Υπεραμύνθηκε του μεσαίου χώρου

Ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης
Ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Εσωκομματικό ζήτημα προκάλεσε στη ΝΔ ραδιοφωνική συνέντευξη του βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, με την οποία, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «φιρφιρίκους εντός της ΝΔ που καλλιεργούν κλίμα εναντίον και του πρώην πρωθυπουργού» Κώστα Καραμανλή και κατέθεσε την εκτίμησή του πως «το κόμμα της Ντ.Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή».

Ο κ. Χατζηγάκης εκτίμησε, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων, ότι «σήμερα η πολιτική του Καραμανλή επιβεβαιώνεται, όπως και ότι μιλούσε με ειλικρίνεια το Σεπτέμβριο του 2009 όταν κατέθετε ενώπιον του λαού ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση» και ότι «αν αυτά γινόντουσαν τότε, δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο σήμερα».

«Σε κάθε περίπτωση είναι άδικο να τα ρίχνουν όλα στην κυβέρνηση Καραμανλή και στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό. Κακώς τον υποτιμούν και ειδικά μέσα από το ίδιο μας το κόμμα όπου ορισμένοι «φιρφιρίκοι» καλλιεργούν ένα τέτοιο κλίμα τόσο ενάντια στον πρώην πρωθυπουργό, όσο και σε αναγνωρισμένα στελέχη τα οποία έχουν προσφέρει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κάνουν λάθος και αρνούνται να κατανοήσουν ότι ο ‘Καραμανλισμός’ έχει βαθιές ρίζες στην παράταξή μας» συμπλήρωσε.

Ο κ. Σ. Χατζηγάκης υπογράμμισε την ανάγκη να στραφεί η ΝΔ προς τον «μεσαίο χώρο» προκειμένου να κερδίσει ζωτικό χώρο στο εκλογικό Σώμα . «Το γεγονός ότι ενώ καταρρέει το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει η ΝΔ είναι σίγουρα ανησυχητικό. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι η ΝΔ οφείλει σήμερα να αγκαλιάσει το ‘κέντρο’, τον λεγόμενο ‘μεσαίο χώρο’ κάνοντας μια υπέρβαση στην πολιτική της, η οποία είναι σίγουρο πως θα υιοθετηθεί από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος» είπε.

Ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές για τη μη αξιοποίηση του από τη νέα ηγεσία του κόμματος, αναφέροντας: «Εγώ δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να πάθει πολιτικό Αλτσχάιμερ. Σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα με ανεξαρτησία, αυτονομία και με το θάρρος της γνώμης μου, πολλές φορές ερχόμενος σε σύγκρουση με τις ηγεσίες του κόμματός μου. Ωστόσο πάντοτε οι εκάστοτε αρχηγοί της ΝΔ εκτιμούσαν αυτή ακριβώς την ειλικρίνεια και την ευθύτητά μου και μου εμπιστευόταν κρίσιμα πόστα».

Εξάλλου, ο κ. Χατζηγάκης εκτίμησε ότι «το κόμμα της κας Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή και με δεδομένο ότι ο δικομματισμός καταρρέει είναι πολύ πιθανόν να παίξει και κεντρικό ρόλο. Έχω φιλικές σχέσεις μαζί της, σίγουρα κουβεντιάζω, όπως κουβεντιάζω και με όλους τους πολιτικούς».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης απέφυγε τα σχόλια για τον πρώην υπουργό και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απαντούσε απλώς «έχετε κάτι σοβαρό να με ρωτήσετε;». Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κύκλοι της λεωφόρου Συγγρού, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απαντούσαν «ποιος είναι ο κ. Χατζηγάκης;». Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, θεωρώντας ότι οι διαρροές προήλθαν από τον εκπρόσωπο του κόμματος, απαντούσε «ποιος είναι ο κ. Μιχελάκης;».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: