Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η χώρα περνά το τελευταίο εξάμηνο μια ύφεση της τάξης του 6,6%, που είχε να δει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε κατά την περιοδεία του στη δυτική Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση, κατά την οποία το οικονομικό πρόβλημα έχει γίνει βαθύτατα κοινωνικό και υποχρέωση του κάθε πολιτικού κόμματος είναι να σταθεί δίπλα στον απλό πολίτη...
«Η κυβέρνηση έχει μία και μόνο αποκλειστική ρότα, την πορεία που της έχει βάλει το Μνημόνιο και δεν έχει κοιτάξει καθόλου αυτές τις δυνατότητες που θα υπήρχαν ακόμα και μέσα από το Μνημόνιο, εάν το είχε διαπραγματευθεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Χρειάζεται η στήριξη των ανέργων, των συνταξιούχων, των χαμηλόμισθων και των κοινωνικών στρωμάτων που θίγονται περισσότερο από την κρίση, είπε ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε πως «αυτή την ευαισθησία δεν θα την αφήσουμε ούτε στην Αριστερά να την μονοπωλήσει, ούτε στο ΠΑΣΟΚ ότι δήθεν γνωρίζει τη λύση του».

Κατά την περιοδεία του στη δυτική Θεσσαλονίκη ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τους δημάρχους Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου και Ελευθερίου-Κορδελιού-Ευόσμου Στάθη Λαφαζανίδη. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανεπάρκεια και αφροντισιά» που βλέπει κανείς σε ολόκληρη τη χώρα.

Συνεχίζοντας τόνισε: «Δεν πουλάμε ελπίδα με τη νοοτροπία του λαϊκισμού, ζούμε στην εποχή του συγκεκριμένου κι έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Το δικό μας το πρόγραμμα δεν έρχεται να μοιράσει δάφνες και ωσανά και την απόλυτη επιτυχία, αλλά είναι πολύ συγκεκριμένο, θα το επικαιροποιήσουμε και βασιζόμενο σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε δίνει μια άλλη πορεία εξόδου από την κρίση».

Από την πλευρά τους, οι δύο δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα οικονομικά προβλήματα των Δήμων, χαρακτήρισαν «ρηγμένη» τη δυτική Θεσσαλονίκη σε σχέση με το κέντρο της πόλης και τις ανατολικές περιοχές, κάλεσαν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες του «Καλλικράτη» και να συνοδέψει με πόρους την παραχώρηση αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μίλησαν ακόμα για την υψηλή ανεργία και το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «γελοιοποιεί» τον «Καλλικράτη» στα μάτια των Ελλήνων, ακόμα και προετοιμάζοντας εκλογικούς νόμους κομματικού χαρακτήρα, αναφέροντας για παράδειγμα τις εκλογές στην ΚΕΔΚΕ. Τόνισε ότι η κυβέρνηση μείωσε τους πόρους για τους δήμους και τα έργα είναι μηδενικά.

Στη διαμαρτυρία των δημάρχων ότι η δυτική Θεσσαλονίκη είναι ριγμένη ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι ο ίδιος ξεκίνησε την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη από τις δυτικές συνοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: