Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Πετάει - πετάει ο Καντάφι;

Πέρασε και από το FIR Αθηνών


http://img.protothema.gr/C4D7F2968495E08989C1D1062DE6F5F1.jpg
Το κυβερνητικό Φάλκον της Λιβύης τύπου DA-900 πέρασε για λίγα λεπτά από το FIR Αθηνών. Δεν είναι δυνατό να διασταυρωθεί αν στο λιβυκό αεροσκάφος επιβαίνουν μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι.

Το λιβυκό κυβερνητικό Φάλκον που πετούσε μέσα στον αεροδιάδρομο P868, μπήκε στο FIR Αθηνών στο σημείο Arlos, εκεί δηλαδή που το ελληνικό FIR τέμνεται με το FIR της Μάλτας, νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων. Έπειτα από λίγα λεπτά πτήσης στην περιοχή πληροφοριών πτήσεων της Αθήνας, το DA-900 βγήκε από το FIR Αθηνών από το σημείο Salun, εκεί που το FIR Αθηνών τέμνεται με το FIR Καϊρου.

Tο κυβερνητικό τζετ της Λιβυης είχε προορισμό την Αίγυπτο, και συγκεκριμένα το Κάιρο.

Ο πιλότος του αεροσκάφους κατέθεσε κανονικά, ως όφειλε, σχέδιο πτήσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,, λέγοντας ότι απογειώθηκε από την Τρίπολη της Λιβύης και είχε προορισμό το Κάιρο της Αιγύπτου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιους είχε επιβάτες.

Σημειώνεται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο πιλότος δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει ποιους μεταφέρει, από τη στιγμή που έχει καταθέσει κανονικά σχέδια πτήσης.

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η συγκεκριμένη πτήση χαρακτηρίστηκε συνήθης, σαν αυτές που πραγματοποιούνται καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: