Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ MOODΥ'S ΖΗΤΟΥΝ 10 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Την κατάθεση αγωγής κατά του ιδιωτικού οίκου χρηματοπιστωτικής αξιολόγησης Moody's Investors Service ζητούν από την κυβέρνηση δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δύο μέρες μετά τη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο και λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση των 6 μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας. Οι...
δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι η προχθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο ήταν όχι μόνον αδικαιολόγητη αλλά και ύποπτη.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές αναφέρουν ότι η απόφαση της Moody's δεν βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, ενώ η χρονική συγκυρία γεννά βάσιμες υπόνοιες ότι στόχος ήταν αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας, ενόψει της συνόδου κορυφής της 25ης Μαρτίου.
Παράλληλα, ρωτούν αν αν θα τεθεί στο Συμβούλιο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. θέμα αυστηρής εποπτείας των οίκων αξιολόγησης, καθώς και αν υπαρχει πρόθεση ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας για δημιουργία ευρωπαϊκού δημοσίου φορέα πιστοληπτικής αξιολόγησης.
Την ερώτηση υπογράφουν οι Μιχάλης Κατρίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ιωάννης Αμοιρίδης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Αθανάσιος Γικόνογλου, Δημήτρης Καρύδης, Δημήτριος Λιντζέρης, Ντίνα Γιαννακοπούλου, Ευαγγελία Κουρουπάκη και Παύλος Στασινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: