Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Συνάντηση με την Τρόικα για τη νέα «λυπητερή»

Στον Παπακωνσταντίνου οι ελεγκτές…

http://img.protothema.gr/8BB472E79FBB13E073372EF439F924FD.jpg
Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικα θα έχει αργά το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο Πολ Τόμσεν ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ο Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ και ο Γ. Κρούγκεν στη θέση του Σερβάας Ντερούζ ως απεσταλμένος της Κομισιόν βρίσκονται στην Αθήνα για να δώσουν κατευθύνσεις στο οικονομικό επιτελείο, για τη λίστα των μέτρων (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2014, ΔΕΚΟ και αποκρατικοποιήσεις) αλλά και την πορεία των ελλειμμάτων που θα αποτελέσουν και τη βάση των ελέγχων το Μάιο, ενόψει της έγκρισης της 5ης δόσης του δανείου.

Οι επικεφαλής θα παραμείνουν στην Αθήνα έως αύριο ή και παραπάνω αν χρειαστεί για να πραγματοποιηθούν συναντήσεις και με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να δοθούν πρόσθετα στοιχεία, τόσο για τα διάφορα σκέλη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015, όσο και την πορεία αναδιάρθρωσης των τομέων που κάθε υπουργείο εποπτεύει.

Εκτός από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και την οριστικοποίηση των παρεμβάσεων ύψους 22 δισ. ευρώ, που θα περιλαμβάνει, οι ελεγκτές της τρόικας αναμένεται να ζητήσουν στοιχεία και για την πορεία εκτέλεσης του τρέχοντος προϋπολογισμού και τις πιθανές πρόσθετες παρεμβάσεις σε περίπτωση που το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 είναι τελικά υψηλότερο των αρχικών εκτιμήσεων.

Οι Βρυξέλλες αποκλείουν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Κατηγορηματικά διέψευσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν, τη διενέργεια διαβουλεύσεων με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Ο κ. Αλταφάζ δήλωσε ότι παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σωστή τροχιά και πως αυτό καταγράφεται και από τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις και τους ελέγχους που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

"Η Επιτροπή στηρίζει απόλυτα τις Ελληνικές Αρχές στις προσπάθειες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους της χώρας και μεταρρύθμισης της οικονομίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα "να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στις αγορές, με λογικούς όρους δανεισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: