Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

debtocracy.gr ή xreokratia.gr

παρακαλούμε διαδοστε το

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της Πρωτοβουλίας για τη Συγκρότηση ΕΛΕ

Αθήνα 6/4/2011

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του ελληνικού δημόσιου χρέους γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ Χρεοκρατία/ Debtocracy, το οποίο μπορούν όλοι να δουν στο Ίντερνετ, στις διευθύνσεις xreokratia.gr και debtocracy.gr.

Απ’ αυτό θα πληροφορηθείτε όσα δεν λέγονται για το χρέος από τα επίσημα χείλη.

ΑΠΟΨΕ,Τετάρτη 6 Απριλίου …κλείνουμε την τηλεόραση, στα δελτία των 8 και των 9, και ανοίγουμε το Ιντερνετ. Από τη διεύθυνση xreokratia.gr και debtocracy.gr, από τις 20:00 και μετά θα είναι διαθέσιμο το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδωσης.

Στο Debtocracy, μιλούν, μεταξύ άλλων, οι πανεπιστημιακοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η Κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke, Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας τα τελευταία 40 χρόνια, εξηγώντας τι σημαίνει παράνομο, μη νομιμοποιημένο και απεχθές χρέος. Παρουσιάζει εναλλακτικές ερμηνείες και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιου χρέους της Ελλάδας, στηρίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την αναγκαιότητα για τη συγκρότηση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, ως δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού να γνωρίζει ποιες είναι οι αιτίες, οι όροι και η χρήση των δανείων και αν είναι νομιμοποιημένο το χρέος στο όνομα του οποίου η κυβέρνηση και η Ε.Ε. επιβάλλουν μακροχρόνια λιτότητα και καταστροφή κοινωνικών κατακτήσεων πολλών δεκαετιών.

Το Deptocracy είναι το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε οικονομικά στους θεατές και διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης. Στηρίχθηκε επίσης στην αφιλοκερδή εργασία των δημοσιογράφων Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη, που έγραψαν και το σενάριο. Η μουσική είναι του Γιάννη Αγγελάκα, το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου, η επιστημονική επιμέλεια είναι του οικονομολόγου Λεωνίδα Βατικιώτη. Την παραγωγή υπογράφει η εταιρεία BitsnBytes.

Η Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ΕΛΕ καλεί τις λαϊκές επιτροπές κάθε γειτονιάς, τα συνδικάτα, τους δήμους, κάθε συλλογικότητα να προβάλουν μαζικά το ντοκιμαντέρ, να συζητήσουν σε κάθε γειτονιά και χωριό και να συμβάλουν στη συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του ελληνικού δημόσιου χρέους।
papaioannou.

Δεν υπάρχουν σχόλια: