Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

"Τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο Παπανδρέου αναλαμβάνει δράση για τη Λιβύη"



Ειρηνευτικο σχεδιο για την Λιβυη αναμενεται να παρουσιασει τς επομενες ωρες ο Ελληνας πρωθυπουργος Γιωργος Παπανδρεου.Την ειδηση εδωσε στην εφημεριδα Ουασιγκτον Ταιμς ο υφυπουργος Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, ο οποιος παραβρεθηκε μαζι με τον υπουργο Εξωτερικων Δημ. Δρούτσα στην συνάντηση που είχαν την περασμενη Κυριακή ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ της Λιβύης Abdul Ati al-Obeidi με τον Γιωργο Παπανδρεου στην Αθηνα.

Ο κ. Δόλλης δήλωσε ότι η Ελλάδα πρόκειται να παρουσιάσει ειρηνευτική πρωτοβουλία για τη Λιβύη τις επόμενες μέρες, χωρίς ομως να αποκαλύψει λεπτομέρειες του σχεδίου.Ο υφυπουργος Εξωτερικων σημείωσε ότι αυτό θα συμφωνεί πλήρως με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Χρειαζόμαστε μετάβαση από το τωρινό καθεστώς, καθώς και πολιτικές μεταρρυθμίσεις», ειπε ο κ. Δόλλης προσθετοντας ότι ο κ. Παπανδρεου βρισκεται σε πεαφη και με αλλους ηγετες για τι μελλει γενεσται στην Λιβυη.

Ο κ। Δόλλης στην συνεντευξη του ειπε οτι στην συναντηση της Κυριακης, η ελληνικη κυβερνηση επανελαβε το μηνυμα της διεθνούς κοινότητας για πλήρη σεβασμό των αποφάσεων του Συμβουλιου Ασφαλειας και για άμεση κατάπαυση του πυρός, ενώ υπογράμμισε ότι το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η αποφυγή μιας γενικευμένης ανθρωπιστικής κρίσης και όχι προτάσεις εξόδου του Καντάφι. Το μήνυμα που μετεφερε ο Λίβυος απεσταλμένος ήταν ότι πρέπει να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος και ότι η κρίση πρέπει να τελειώσει.

.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: