Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ


Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης
(από το anatropi2020)
Υστατη προσπάθεια για μία μυστική διαπραγμάτευση με τον περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου καταβάλλουν τις τελευταίες ημέρες πρόσωπα που δηλώνουν ότι...
εκπροσωπούν τον Άκη Τσοχατζόπουλο, με στόχο να μην υποστηρίξει, τελικά, η κυβερνητική πλειοψηφία την συγκρότηση Προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του anatropi2020 τα πρόσωπα αυτά προσέγγισαν εκ νέου τον Χάρη Παμπούκη ( ο οποίος είχε συναντηθεί προ μερικών εβδομάδων με τον πρώην υπουργό και η είδηση ουδέποτε διαψεύσθηκε από την πλευρά του υπουργού Επικρατείας) και ζήτησαν "να βρεθεί τρόπος να μην παραδοθεί ο Άκης βορά σε μία προανακριτική".
Ο κ. Τσοχατζόπουλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πρώην πανίσχυρο Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος θα πυκνώνει τις δημόσιες παρεμβάσεις του (ως άτυπος εκπρόσωπος του Άκη) και σκοπεύει να φέρει στη δημοσιότητα έγγραφα που δείχνουν πως οι ουσιαστικές αποφάσεις και οι επικαιροποιήσεις της σύμβασης για τα υποβρύχια έγιναν επό των ημερών του Γιάννου Παπαντωνίου και του διαδόχου του στη Γενική Διεύθυνση Σπύρου Τραυλού.
Ο κ. Παπαντωνίου τα διαψεύδει όλα αυτά και απειλεί να μιλήσει κι αυτός δημοσίως, αφήνει, δε, να εννοηθεί πως "ότι έγινε έγινε επί Άκη, κιε γώ, απλώς, υλοποίησα τη σύμβαση".

Γιώργος : " Δεν ήμουν στο ΚΥΣΕΑ"
Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα θα καταθέσει ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου ογκώδη φάκελο με "καυτά" και λεπτομερή στοιχεία για τις μίζες με τα υποβρύχια.
Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, ανακατατάξεις στο ζήτημα έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αν και μέλος του ΚΥΣΕΑ, απουσίαζε κατα τις 29 Ιουλίου του 1999 στην Τουρκία, όπου και για πρώτη φορά ως τότε υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε για τα ελληνοτουρκικά με του Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεν. Επομένως, όπως λένε με νόημα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γ. Παπανδρέου δεν υπέγραψε κανένα έγγραφο και καμία έγκριση προμήθειας υποβρυχίων.

Ο ρόλος του Γ. Μπέλτσιου
"Δεινός" διαπραγματευτής και διαμεσολαβητής αποδεικνύεται, εξάλλου, ο πρώην συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γ. Μπέλτσιος, σύμφωνα με στοιχεία που δείχνουν ότι επιτύχανε αύξηση σχεδόν 1% επί της προμήθειας στα υποβρύχια φυσικά για προσωπικό όφελος (σχετικό ρεπορτάζ στη Realnews)
Μεγαλύτερη λοιπόν προμήθεια επειδή «έπεισε την ελληνική κυβέρνηση» να αγοράσει γερμανικά υποβρύχια και να πουλήσει στους Γερμανούς τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά ζήτησε και έλαβε το 2002 ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος διαπραγματευόμενος άυξηση με του Γερμανούς από 2,65% σε 3,5%.
Τον Ιούνιο του 2002, ο Γιάννης Μπέλτσιος συναντιόταν στην Αθήνα με στελέχη της HDW / Ferrostaal, ζητώντας μεγαλύτερα ποσοστά από τις προμήθειες που διακινήθηκαν στο παρασκήνιο της σκανδαλώδους συμφωνίας. Όπως προκύπτει από εξωδικαστική αγωγή της υπεράκτιας Dolmarton την οποία εκπροσώπησε στο δικαστήριο ο Γιάννης Μπέλτσιος εναντίον της Ferrostaal για διεκδίκηση προσυμφωνηθέντων αμοιβών, «ζήτησε η αμοιβή για λογαριασμό της ενάγουσας να αυξηθεί από 2,65% σε 3,5% της αντίστοιχης σύμβασης αναβάθμισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: