Τρίτη 31 Μαΐου 2011

«Κοντά σε συμφωνία με την Αθήνα για την 5η δόση» δηλώνει η Κομισιόν

Ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Tην πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, στην Αθήνα, θα ολοκληρωθούν σύντομα, εξέφρασε την Τρίτη από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Φινλανδού επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν.

Ερωτηθείς, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής, σχετικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Αλταφάζ απάντησε ότι η τέταρτη αξιολόγηση της τρόικας για την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα συνεχίζεται ακόμη, προσθέτοντας, ωστόσο, πως είναι πεπεισμένος ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν σύντομα.

«Έχει γίνει καλή πρόοδος. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, μέσα στις επόμενες ημέρες», είπε.

Η αξιολόγηση της τρόικας εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί ως την Παρασκευή.

Την Τετάρτη, στη συενδρίαση του «υπηρεσιακού Eurogroup» οι εκπρόσωποι της τρόικας θα παρουσιάσουν τα πρώτα ασφαλή πορίσματα της αξιολόγησης τoυ προγράμματος ενόψει της εκταμίευσησης της 5ης δόσης του δανείου, ύψους 12 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει πλέον κάνει στροφή στο θέμα της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με την WSJ.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε το δημοσίευμα», απάντησε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση περιμένει την αξιολόγηση της τρόικας πριν προχωρήσει στις αποφάσεις της.

Ήδη, όμως, το τελευταίο τριήμερο έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία που θέλει το Βερολίνο να συναινεί σε χορήγηση περαιτέρω δανείων προς την Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: