Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Την Τετάρτη συνεδριάζει η διυπουργική για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις Πάγκαλου

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Σημαντικές αποφάσεις για την κατάργηση, συγχώνευση οργανισμών και υπηρεσιών αναμένεται να ληφθούν στην αρμόδια διυπουργική επιτροπή, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη (11.30 π.μ.) υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου.

Αμέσως μετά ο κ. Πάγκαλος θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Η τρόικα, κατά πληροφορίες, έχει ζητήσει κατάργηση φορέων που δεν παράγουν έργο, συγχώνευση φορέων που επιτελούν παρόμοιες λειτουργίες και συγκέντρωση των συναρμοδιοτήτων σε ένα υπουργείο, ώστε να σταματήσουν οι επικαλύψεις.

Με βάση τα αιτήματα αυτά, η κυβέρνηση έχει συντάξει κατάλογο με δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις που βαίνουν προς κατάργηση και συγχώνευση.

Από τα τέλη Νοεμβρίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, το γραφείο του υπουργού Επικρατείας και η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, δρομολόγησαν τη δημιουργία Ενιαίου Μητρώου Φορέων του Δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάσθηκαν με ιδιώτες, ενώ ζήτησαν και έλαβαν από τα υπόλοιπα υπουργεία στοιχεία για τις διευθύνσεις και τους εποπτευόμενους φορείς (η καταγραφή έχει ολοκληρωθεί).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: