Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ποιοι περιμένουν με… σούβλες τον «τσάρο»

newpost.gr

Ποιοι περιμένουν με… σούβλες τον «τσάρο»
Από αναβολή σε αναβολή πάνε οι κρίσιμες συνεδριάσεις στο ΠΑΣΟΚ. Χθες ήταν να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο και σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) οικονομικών και μάλιστα με διευρυμένη σύνθεση. Για το Πολιτικό Συμβούλιο ειπώθηκε ότι αναβάλλεται λόγω των συναντήσεων του Πρωθυπουργού και για τον ΚΤΕ οικονομικών, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της κυβέρνησης με την τρόικα.

Αν υποθέσουμε ότι στην πρώτη περίπτωση ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απέφυγε να βρεθεί απέναντι στα πυρά του Γ. Παναγιωτακόπουλου- η Αριστερή Πρωτοβουλία της οποίας ηγείται έχει ανέβει ήδη στα… κεραμίδια, τότε αυτομάτως οφείλουμε να πιστέψουμε ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αποφεύγοντας τη συνεδρίαση του ΚΤΕ, γλίτωσε από τον… λάκκο των λεόντων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , έχουν κουραστεί να απολογούνται για την οικονομική πολιτική. Και πολύ περισσότερο, τρέμουν στην ιδέα της φοροκαταιγίδας που επέρχεται. Ότι και αν λένε περί της αναγκαιότητας νέων μέτρων οι… τζιτζιφιόγκοι (που είπε και ο Ρέππας) ακούγονται κινέζικα στα αυτιά των βουλευτών που καλούνται να επικοινωνούν και να ακούνε τα προβλήματα των ψηφοφόρων τους.

Υπό την έννοια αυτή, οι… σούβλες ήταν έτοιμες για τον τσάρο της οικονομίας, ο οποίος στο διευρυμένο ΚΤΕ δεν θα είχε να αντιμετωπίσει ως συνήθως τη Βάσω Παπανδρέου, και πιθανότατα τους «ύποπτους» Κώστα Γείτονα, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάσης Οικονόμου, Σοφία Γιαννακά και Χρήστο Μαγκούφη, αλλά και όλους όσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

Θυμίζουμε ότι η Χρύσα Αράπογλου έχει ήδη διαμηνύσει ότι η πώληση της ΕΥΑΘ αποτελεί για την ίδια κόκκινη γραμμή και ο Αλέκος Αθανασιάδης ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει για την πώληση της ΔΕΗ.

Στο γενικότερο κλίμα, προσθέστε ότι στο ΚΤΕ Οικονομικών ο τσάρος έχει υποστεί μεγάλες ήττες με κορυφαία την άτακτη υποχώρηση στο νομοσχέδιο για τα φρουτάκια, στις αρχές Απριλίου, όταν ο Γιώργος Φλωρίδης, είπε: «Εάν σήμερα δεν υπήρχε η απεργία των δημοσιογράφων, τότε σίγουρα θα έπεφτε η κυβέρνηση».

Ωστόσο, η αναβολή της συνεδρίασης του ΚΤΕ δεν σημαίνει και ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε τελεσίδικα τη βάσανο. Το πιθανότερο είναι ότι στο ΚΤΕ θα κληθεί να παρουσιάσει τη συμφωνία με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο και τα νέα σκληρά μέτρα που (αυτό) συνεπάγεται.

Με δυο λόγια, οι… σούβλες είναι εκεί και τον… περιμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: