Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Δήλωση με νόημα από Σαμαρά για συνάντηση με Παπανδρέου

Πετάει το «μπαλάκι» της συναίνεσης στο Μαξίμου


http://img.protothema.gr/D3BA1E33496645F8A54ACB17D1FF37C0.jpg
Στον Γιώργο Παπανδρέου πετάει το «μπαλάκι» της συναίνεσης ο Αντώνης Σαμαράς, με δήλωση που έκανε από την Κρήτη, στην οποία πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία.

"Δεν έχω δεχτεί για την ώρα κανένα τηλεφώνημα από τον Γιώργο Παπανδρέου" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ το απόγευμα της Τρίτης, μιλώντας σε δημοσιογράφους των Χανίων και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα συναντηθεί σύντομα με τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι, ακόμα και μετά το «ναυάγιο» του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, την περασμένη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιμείνει στο αίτημα για συναίνεση -μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης- και ενδέχεται μάλιστα να επιδιώξει και νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ μόλις χθες, Δευτέρα, ο κ. Σαμαράς είχε αφήσει ανοιχτό «παράθυρο» για συναίνεση με την κυβέρνηση σε επιμέρους σημεία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, επιμένοντας ωστόσο στη μείωση των φορολογικών συντελεστών που προβλέπονται από το Μνημόνιο.

Μολονότι το συγκεκριμένο ζήτημα δείχνει να αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση, οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, τη Δευτέρα, όταν εντόπισε «πολλά κοινά σημεία με τη ΝΔ», επιδέχονται πολλών ερμηνειών και φυσικά, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά...

Στην ομιλία του, πάντως, σε φορείς των Χανίων, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε εκ νέου λόγο, αναφερόμενος στο Μνημόνιο, για «λαθεμένη συνταγή που χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση» .

Διαβάστε ρεπορτάζ από την επίσκεψη Σαμαρά στα Χανιά από το www.flashnews.gr εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: