Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Σαλαγιάννης: “Το πρώτο μνημόνιο απέτυχε, γι αυτό πάμε σε σκληρότερα μέτρα”

Σκληρή κριτική κάνει στην κυβέρνηση για την αποτυχία της πολιτικής του μνημονίου ο βουλευτής του ΠΑΣΟK Νίκος Σαλαγιάννης. “Υπάρχουν τρία πράγματα που έχουμε μπροστά μας, το ένα είναι το μεσοπρόθεσμο, δε θα έχουμε πρόβλημα ιδιαίτερο εκεί” δήλωσε στον “Φλας”. “Το δεύτερο είναι οι αποκρατικοποιήσεις, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Και το τρίτο είναι τα 6,5 δις τα πρόσθετα μέτρα, εδώ θέλω η κυβέρνησή μας να κάνει απολογισμό ειλικρινή.

Τι συνέβη και πέσαμε έξω και άρα σε αυτά που είχαμε προϋπολογίσει και που έχει υποστεί ο κόσμος ξαφνικά του λέμε και άλλα 6,5 στο κεφάλι για να τελειώσει η χρονιά; Εδώ είναι άλλο ζήτημα, εδώ σημαίνει ότι πρέπει να δούμε, αποτύχαμε (;) και γιατί αποτύχαμε. Θεωρώ λοιπόν ότι το πρώτο μνημόνιο απέτυχε σε σημαντικό βαθμό, γι’ αυτό εξαναγκαζόμαστε τώρα να πάμε σε τόσο σκληρά μέτρα και όχι μόνο απέτυχε, ήταν και άδικο.”

Ο βουλευτής άφησε αιχμές κατά του Γ.παπακωνσταντινου. “Οταν το κομμάτι που λέγεται φοροδιαφυγή δεν το πειράζεις και όταν το κομμάτι που λέγεται μαύρη τρύπα στις δαπάνες είναι ακόμα ανοιχτό ως μαύρη τρύπα, πρέπει να δούμε γιατί” τόνισε. “Άρα για να πάμε παρακάτω σ’ αυτή την κρίσιμη, κρισιμότατη κατά την άποψή μου περίοδο και επικίνδυνη, δεν μπορεί να πάμε χωρίς απολογισμούς.”papaioannou

zoomnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: