Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Aβραμόπουλος: Να υποσταλούν οι κομματικές σημαίες μπροστά στο εθνικό συμφέρον

newpost.gr










Aβραμόπουλος: Να υποσταλούν οι κομματικές σημαίες μπροστά στο εθνικό συμφέρον
eurokinissi
«Ο κομματικός και κυβερνητικός πατριωτισμός θα πρέπει να υποστείλουν τις σημαίες, μπροστά στο εθνικό συμφέρον», τονίζει μέσω συνέντευξης στην εφημερίδα «Καθημερνή», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, λέγοντας «ναι» στη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, αλλά υπό προϋποθέσεις.

«Η πολιτική τάξη της χώρας έχει ακόμη πολιτικό απόθεμα. Μπορεί να κινητοποιηθεί πριν πέσουμε στον γκρεμό", είπε. "Θα κριθεί από τον βαθμό σύνεσης και ωριμότητας που διαθέτει», συμπλήρωσε.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτει ότι, σε κάθε περίπτωση, η πρωτοβουλία για εθνική συνεννόηση ανήκει στην κυβέρνηση, κρίνοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι πιέσεις της τρόικας.

Αναφορικά με τις συστάσεις συναίνεσης του ευρωπαίου Επιτρόπου για την Οικονομία, Όλι Ρεν, ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι απευθυνόταν στην κυβέρνηση και όχι στην αντιπολίτευση. "Ουδείς νοήμον άνθρωπος θα αρνείτο να δώσει χείρα βοηθείας σε ένα σωστό ρεαλιστικό και με προοπτική σχέδιο διεξόδου από την κρίση", είπε χαρακτηριστικά

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε πιθανό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και δήλωσε ότι η Ν.Δ. είναι "πανέτοιμη" για τη διεξαγωγή τους. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συμμετοχής σε κυβέρνηση συνασπισμού, ανέφερε ότι το κόμμα θα εξετάσει τα δεδομένα και θα καθορίσει τη στάση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: