Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Μεγάλη ανησυχία στην Αθήνα για τη σύλληψη Στρος-Καν

real.gr





Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην Αθήνα η σύλληψη του Στρος-Καν στη Νέα Υόρκη, καθώς οι συνέπειες για την ελληνική οικονομία μπορεί να είναι δυσμενέστατες.

Ήδη υπάρχουν συνεχείς επαφές του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών, όπως και επαφές του κ. Παπακωνσταντίνου, με ξένους παράγοντες για να συνειδητοποιηθεί τι ακριβώς θα σημάνει για την οικονομία η σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ και μάλιστα με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού.

Πεταλωτής: Η κυβέρνηση λειτουργεί θεσμικά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, επιχείρησε με γραπτή του δήλωση, να αποστείλει μήνυμα εκτός της χώρας πως η εξέλιξη με τον Στρος-Καν δεν θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία.

«Η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί θεσμικά και συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του προγράμματος εξόδου από την κρίση» τονίζει στη δήλωση του, ο Γιώργος Πεταλωτής.

Ακόμα και αν αθωωθεί ο Στρος-Καν, η αντικατάστασή του στο ΔΝΤ πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη, ενώ ήδη ματαιώθηκε η σημερινή του συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, όπως και η παρουσία του στο αυριανό ECOFIN, γεγονός που σημαίνει ότι λύση στο ελληνικό πρόβλημα χρέους δεν πρόκειται να υπάρξει την επόμενη εβδομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χορήγηση της πέμπτης δόσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο αυριανό ECOFIN δεν θα σταλεί αντικαταστάτης του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ.

Ακόμα, ο αντικαταστάτης του Στρος-Καν είναι σαφές ότι δεν θα έχει την ίδια θετική διάθεση που είχε έστω και για τους δικούς του λόγους, ο συλληφθείς επικεφαλής του ΔΝΤ. Πρώτο αποτέλεσμα θεωρείται ότι θα είναι να μην συνεχιστούν με την ίδια ένταση οι πιέσεις στο Βερολίνο για την επιμήκυνση και για νέο δάνειο και δεύτερον, το ΔΝΤ να είναι με τη νέα του ηγεσία πολύ πιο αυστηρό απέναντι στην Αθήνα.

Όπως σχολιάζουν πηγές στην Αθήνα, …άλλος βιάζει και άλλος πληρώνει!

Γ. Καρατζαφέρης: Του την έστησαν!

Την εκτίμηση ότι την έστησαν στον Στρος-Καν έκανε ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης, που προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Προφανώς κάποιους ενόχλησε η δημοφιλία και η προοπτική του κυρίου Στρος-Καν. Είδε το τυρί, αλλά δεν είδε την φάκα. Έχει ξανασυμβεί αυτό στις ΗΠΑ. Απλώς, εμείς θυμίζουμε την περίπτωση του πρώην Δημάρχου της Ουάσιγκτον».

Αλ. Αλαβάνος: Μας βιάζουν, όπως την καμαριέρα!

«ΔΝΤ και ΕΕ κάνουν στην Ελλάδα ό,τι ήθελαν να κάνουν με την καμαριέρα. Η μόνη λογική που ξέρουν είναι η λογική του βιασμού», δήλωσε, σχολιάζοντας την υπόθεση Στρος-Καν, ο Αλέκος Αλαβάνος. Ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης έκανε για το θέμα την εξής δήλωση:

"Η απόπειρα βιασμού και η ομηρεία καμαριέρας ξενοδοχείου, σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που οδήγησε στην άμεση σύλληψή του, έγινε από τον Στρος-Κάν καθ’ οδόν από τις ΗΠΑ προς τη Γερμανία, για να συζητήσει με την Μέρκελ την τύχη της Ελλάδας.

Ας το καταλάβουμε πια. ΔΝΤ και ΕΕ αντιμετωπίζουν την Ελλάδα και της κάνουν ό,τι θα ήθελαν να κάνουν με το ζόρι στο κρεβάτι με την καμαριέρα του ξενοδοχείου τους. Η μόνη λογική που ξέρουν είναι η λογική του βιασμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: