Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ξαναχτυπά η «Κασσάνδρα»

Ρουμπινί: Σε διάσπαση οδηγείται η ευρωζώνη


http://img.protothema.gr/7B2E2A1374E8F370927686D58D7353FA.jpg
Για πολλοστή φορά ξαναχτυπά η γνωστή «Κασσάνδρα» των αγορών και επιμένει στο σενάριο εγκατάλειψης του ευρώ από Ελλάδα, Πορτογαλία και ενδεχομένως κι άλλες ασθενείς χώρες της Ευρωζώνης!

Σε μια νέα του συνέντευξη σε αμερικανικά ΜΜΕ ο Νουριέλ Ρουμπινί δηλώνει πως το ενδεχόμενο πιθανής διάσπασης της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης είναι ορατό, «στην περίπτωση που η Ευρωζώνη δεν καταφέρει να επιλύσει το οικονομικό και ανταγωνιστικό χάσμα μεταξύ των μελών της».

Τονίζει πως το όραμα αλλά πρωτίστως η ουσία της ΟΝΕ ουδέποτε επετεύχθη και καταλήγει στην πρόβλεψη πως ο «μοναδικός τρόπος για να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη για τις χώρες- μέλη της περιφέρειας είναι η εγκατάλειψη του ευρώ και η υιοθέτηση των εθνικών τους νομισμάτων».

Κάτι που «βλέπει» σε ορίζοντα - το αργότερο – πενταετίας!!!

Στον διάσημο οικονομολόγο έσπευσε να απαντήσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ. Μιλώντας από το βήμα του London School of Economics, ο μεσιέ Τρισέ τόνισε πως όσοι βιάζονται να αμφισβητήσουν τη βιωσιμότητα της Ευρωζώνης πλανώνται πλάνην οικτρά και διευκρίνισε πως όσα προβλήματα ταλανίζουν σήμερα την Ευρώπη διόλου δεν διαφέρουν από τις ανισορροπίες και τα προβλήματα των επιμέρους αμερικανικών Πολιτειών. Κι όπως αυτές θα τα ξεπεράσουν με την αρωγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, το ίδιο θα συμβεί και στην Ευρωζώνη με την αρωγή των μελών της …

Δεν υπάρχουν σχόλια: