Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί το χρέος»

newpost.gr

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί το χρέος»
Σε συνέντευξη «κόλαφο» που παραχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, στο «Βήμα», δήλωσε ότι το το Μεσοπρόθεσμο είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας και δεν αποτελεί λύση για τη χώρα.

Σφοδρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ άσκησε για μία ακόμη φορά ο κ. Ανδρουλάκης κατηγορώντας την κυβέρνησης για ολιγωρία και αναποτελεσματικότητα. «Δεν μπορούμε να πάμε με αυτή την κυβέρνηση όπως είναι αυτή τη στιγμή στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων. Μέχρι τον Σεπτέμβριο κερδίζονται η χάνονται όλα». Ενώ προσθέτει, «πέρυσι έπρεπε να είχαμε επαναδιαπραγματευτεί το χρέος, τώρα βουλιάζουμε. Χρειάζεται μια κυβέρνηση εμπιστοσύνης από το λαό, που μπορεί να μην είναι η παρούσα ή να μην έχει τα ίδια πρόσωπα ή να προκύψει από συγκυβέρνηση. Πάντως, η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση εμπιστοσύνης πια...»

Φυσικά, δεν άφησε ασχολίαστο το κίνημα των Αγανακτισμένων, εξηγώντας ότι «και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μια πλατεία είναι πλέον, όπως αυτή του Συντάγματος. Και ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς αγανακτισμένοι είναι, αλλά οι πλατείες δεν οδηγούν πάντα σε λύσεις».

Ωστόσο, τάχθηκε κατά της επιστροφής στη δραχμή, ενώ σχετικά με την οικονομία της χώρας άφησε αιχμές και για τους χειρισμούς της ΕΕ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Με το Μεσοπρόθεσμο δεν πάμε πουθενά, θα είμαστε μονίμως στο ίδιο σημείο. Πρέπει η αναδιάρθρωση του χρέους να σημάνει την πολιτική αναδιάρθρωση της ευρωζώνης. Το στοίχημα για το χρέος να γίνει το στοίχημα για το ευρώ». Ο κ. Ανδρουλάκης ακόμη εξέφρασε την άποψη ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή. «Πρέπει να δουλεύουμε επί τριάντα χρόνια με ρυθμούς ανάπτυξης 10-12%, πράγμα αδύνατο. Η λύση είναι η Ε.Ε. να μας επιβάλει ένα μίνιμουμ σχέδιο Μάρσαλ για να σωθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: