Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Να μην εξελιχθεί η οικονομική κρίση σε κρίση Δημοκρατίας, λέει ο Κ.Παπούλιας

Ανησυχία για τις εξελίξεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου την Τετάρτη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου την Τετάρτη (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υποδέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γ.Καρατζαφέρη.

Ο κ. Παπούλιας επισήμανε την ανάγκη να μην εξελιχθεί σε κρίση Δημοκρατίας η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο πρέπει να είμαστε όλοι υπεύθυνοι, για να μην μεταβάλουμε την οικονομική κρίση σε κρίση δημοκρατίας» ήταν το σχόλιο του Προέδρου.

Ανήσυχος εμφανίστηκε και ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος σημείωσε ότι «οδηγούμεθα σε επικίνδυνες ατραπούς», προβλέποντας «ότι η ευθύνη θα είναι συλλογική και δεν θα εξαιρεθεί κανείς».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε και στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, λέγοντας: «αυτό που φάνηκε χθες από τις εκδηλώσεις του πλήθους, είναι ότι (το πλήθος) πολύ εύκολα μεταβάλλεται σε όχλο, κάτω από κάποιες συνθήκες πιέσεως.

» Πρέπει να το λάβουμε όλοι υπόψη μας, γιατί οι καιροί ου μενετοί.»

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε εμμέσως την παρέμβαση του Προέδρου στις εξελίξεις, λέγοντας ότι ο κ. Παπούλιας δεν είναι εδώ μόνο για να ορκίζει κυβερνήσεις.

«Το ταξίδι για την Ιθάκη είναι μακρύ. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε σε μικρόπνοες πολιτικές ηγεσίες. Ανοητίζουν όσοι πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι εδώ για να ορκίζει μόνο κυβερνήσεις.»

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: