Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Όλα τα σενάρια και τα ονόματα για τον ανασχηματισμό

newpost.gr

Όλα τα σενάρια και τα ονόματα για τον ανασχηματισμό
Έντονες είναι οι διεργασίες και το παρασκήνιο που βρίσκονται σε εξέλιξη παράλληλα με την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr ο Ανδρέας Λοβέρδος αναλαμβάνει το υπερυπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Ασφαλίσεων με δύο αναπληρωτές υπουργούς: Τον κ. Ηλία Μόσιαλο αναπληρωτή υπουργό Υγείας και το Γιώργο Κουτρουμάνη αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετακινείται ή στο υπ. Εξωτερικών ή Δημοσίων Έργων ενώ συζητείται και η περίπτωση του υπ. Εθνικής Άμυνας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναβαθμίζεται σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και σε περίπτωση που δεν ευοδώσουν οι συνομιλίες με το Λουκά Παπαδήμο θα αναλάβει και υπουργός Οικονομικών.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παραμένει αναβαθμισμένος στο υπουργείο Ανάπτυξης αφού συζητείται το ενδεχόμενο να αναλάβει τον τομέα της ενέργειας που μέχρι σήμερα είχε αναλάβει η Τίνα Μπιρμπίλη.

Ο Δημήτρης Ρέππας θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο ενώ σε περίπτωση που παραμείνει στο υπ. Δημοσίων Έργων θα αναλάβει και τον τομέα του Περιβάλλοντος που μέχρι σήμερα είχε η κ. Μπιρπμίλη. Ο Γiάννης Ραγκούσης παραμένει αμετακίνητος υπουργός Εσωτερικών όπως και ο Κώστας Σκανδαλίδης στο υπ. Γεωργικής Ανάπτυξης.

Σε εξέλιξη ντέρμπι για τους τομείς Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Στο μεταξύ πληροφορίες θέλουν τον κ. Γιώργο Πεταλωτή να παραμένει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, εκτός απροόπτου.

Άγνωστο παραμένει ακόμη εάν ο κ. Παπανδρέου θα αξιοποιήσει τη Βάσω Παπανδρέου σε υπουργικό πόστο ενώ δεν αποκλείεται η σύνθεση της νέας κυβέρνησης να επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: