Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Πληγωσαν το ΠΑΣΟΚ οι κινήσεις Παπανδρέου!

newpost.gr
Πληγωσαν το ΠΑΣΟΚ οι κινήσεις Παπανδρέου!
Μπλόφα ή γκάφα; Το ερώτημα αυτό κυριαρχεί στο ΠΑΣΟΚ, μετά τα χθεσινά γεγονότα. Ο Γ. Παπανδρέου υπέβαλε την παραίτησή του στον Α. Σαμαρά, χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν, έκανε τους πάντες να αναζητούν το νέο πρωθυπουργό και, τελικά, βγήκε αργά το βράδυ για να ανακοινώσει ανασχηματισμό.

Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση ο πρωθυπουργός πλήγωσε το κόμμα του περισσότερο από την ουσία και τις εντυπώσεις. Δεν ενημέρωσε κανένα όργανο. Οι μόνοι που ήξεραν ήταν κάποιοι συνεργάτες και μέλη της οικογένειάς του. Αποτέλεσμα ήταν πως όταν επιχείρησε να κάνει μερικά τηλέφωνα σε υπουργούς αυτοί να διαχωρίσουν πλήρως τη θέση τους. Αυτό, βέβαια, μένει να το κάνουν και στον σημερινό ανασχηματισμό.

Γιατί πολλοί από τους πρωτοκλασάτους δηλώνουν προβληματισμένοι για το αν θα πρέπει να μείνουν στην κυβέρνηση. Η ιδέα που έχουν είναι να μείνουν εκτός, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο και μετά… μετά να δουν αν τους παίρνει να διαχωρίσουν τη θέση τους. Για πρώτη φορά μετά το 2007 και τη μάχη διαδοχής, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται και πάλι στα πρόθυρα της διάσπασης.

Για τους βουλευτές ότι και να γραφτεί είναι περιττό. Οι άνθρωποι διάβαζαν blogs για να μάθουν τι συμβαίνει στη χώρα τους. Και μετά από εννιά ώρες που έψαχναν πρωθυπουργό, τελικά αναμένουν σήμερα από τον Γ. Παπανδρέου να κάνει χρήση του πρωθυπουργικού του δικαιώματος και να ορίσει νέα κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: