Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

“Δεν μπορείς να λειτουργείς με παρέες!”

Η Βάσω …σώζει τα προσχήματα


http://img.protothema.gr/008882DD4A70B81D6ED0A72B86C49EFD.jpg
Επίθεση κατά του ίδιου του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η Βάσω Παπανδρέου, μιλώντας στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η πρώην υπουργός, έως τώρα, σώζει τα προσχήματα, καθώς οι περισσότεροι εκ των ομιλητών τοποθετούνται σαν να μην …έχει γίνει και τίποτε όλο αυτό το διάστημα.
“Δεν μπορείς να λειτουργείς με παρέες”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπανδρέου στον πρωθυπουργό, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι ο ίδιος έχει στηρίξει πλήρως την οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου η οποία συνίσταται απλώς στο να επιβάλλονται νέοι φόροι και να περικόπτονται οι μισθοί.
Η ίδια αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου για επιτυχία στον περιορισμό του ελλείμματος, καθώς απέδωσε την εξέλιξη στο ότι το Δημόσιο χρωστά σε διάφορες πληρωμές περί ατ 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η κ. Βάσω Παπανδρέου είχε από το πρωί …δείξει τις διαθέσεις της. Είχε ηγηθεί της συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της ΚΟ ενώ ήταν και η μόνη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής που δεν χειροκρότησε την πρωθυπουργική εισήγηση.

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών

Πρώτος στον κατάλογο των τοποθετήσεων ήταν ο Αντρέας Μακρυπίδης που είπε :

«Σήμερα ζούμε ιστορικές στιγμές οι οποίες απαιτούν ιστορικές αποφάσεις από ηγέτες που θα πάνε κόντρα στο ρεύμα. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Είμαι αλληλέγγυος στις προσπάθειες και τους αγώνες του πρωθυπουργού».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Χρήστος Παπουτσής.Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε όσους «μαγεύονται» από τις σειρήνες των τηλεοπτικών καμερών και κάνουν εύκολη κριτική στην κυβέρνηση, ενώ είπε πως υπάρχουν ορισμένοι και μέσα στην αίθουσα στην οποία συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα που επεξεργάζονται σενάρια συνταγματικής εκτροπής και κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ψήφο εμπιστοσύνης στο μεσοπρόθεσμο.

Οι πρώτες φωνές κριτικής ακούστηκαν από τον Οδυσσέα Βουδούρη, βουλευτή Μεσσηνίας, ο οποίος ζήτησε να κάνει αυτοκριτική το υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνέχεια η βουλευτής του Έβρου Όλγα Ρεντάρη , τόνισε ότι είμαστε πιο αυστηροί στα μέτρα του ΔΝΤ προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αντέχω να προπηλακίζομαι κα να με φωνάζουν κλέφτρα. Τι σωτηρία είναι αυτή να τρέχουμε πίσω από το Μνημόνιο; Θέλω να ξέρω ποιοι κάνουν καλά τη δουλειά τους».
Δραματικές διαβουλεύσεις
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης είχε προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο κάποιος κυβερνητικές πηγές "χρέωναν" νωρίτερα το όλο κλίμα καθώς και τις παραιτήσεις των βουλευτών Φλωρίδη και Νασιώκα που είχαν ανάψει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πριν την έναρξη της ΚΟ συναντήσεις και με άλλους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ, σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η σφοδρή εσωκομματική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: