Μελετούν παράταση
- Η παράταση του διαλόγου είναι κοινό αίτημα προς το υπουργείο Παιδείας (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Το ενδεχόμενο να μετατεθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στα τέλη Αυγούστου, ή ακόμη και στις αρχές Σεπτεμβρίου, τέθηκε επί τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται Το Βήμα, η τακτική αυτή, εφόσον επιλεγεί, θα έχει στόχο την διενέργεια διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους φορείς και τα κόμματα, εφόσον υπάρξουν προτάσεις και υποβληθούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ή τους πανεπιστημιακούς.
Παρά ταύτα, στην ίδια σύσκεψη, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν και τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «πρέπει να μετατρέψουμε τις ημέρες σε μήνες, σε σχέση με την αποτελεσματικότητά μας».
«Αφού θέλουν κάποιο χρόνο για το διάλογο, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να τους τον παρέχουμε. Δεν έχουμε περιθώριο για τρεις μήνες, αλλά ενάμισης μήνας μπορεί να δοθεί», σημείωσε κυβερνητικός παράγων μετά το τέλος της σύσκεψης.
Πάντως πηγές του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν την ίδια στιγμή ότι δεν έχει αποφασιστεί καμία αλλαγή αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα και πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχει αντικείμενο.
Η παράταση του διαλόγου ήταν στα βασικά αιτήματα των πρυτάνεων, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον κ. Αντώνη Σαμαρά και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και την Παρασκευή θα συζητήσουν και με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα.
«Ζητούμε από την υπουργό να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο αυτών των εβδομάδων, προκειμένου και η ακαδημαϊκή κοινότητα να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο σχέδιο νόμου, αλλά και να μπορέσει η υπουργός να συνυπολογίσει τις απόψεις και τις προτάσεις της ΝΔ» δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα παιδείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήταν παρών στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά.
Αλλά και η κυρία Μπακογιάννη, αφού σημείωσε ότι στο νομοσχέδιο υπάρχουν πολλά θετικά σημεία, κάλεσε την υπουργό Παιδείας «να προχωρήσει στον ουσιαστικό αυτό διάλογο άμεσα. Με καθαρές και ανοιχτές κουβέντες και όχι με καλυμμένες σκέψεις, οι οποίες κάποια στιγμή θα εμφανιστούν στο μέλλον».
Την Πέμπτη συνεδρίασαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και οι πρόεδροι των ΤΕΙ. Μέχρι το απόγευμα, οι πληροφορίες έφεραν τους προέδρους να συγκλίνουν και αυτοί στην άποψη ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για διάλογο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου