Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Η ελληνική κρίση χρέους συμβάλλει στην οικονομική στασιμότητα στις ΗΠΑ λέει ο Ομπάμα

Παραμένει ψηλά η ανεργία


Ο Μπαράκ Ομπάμα
Ο Μπαράκ Ομπάμα
Ουάσιγντκον
Στους λόγους που η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ παραμένει αναιμική και η ανεργία σε υψηλά επίπεδα αναφέρθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς και την κρίση χρέους στην Ελλάδα.

Η αβεβαιότητα για την αμερικανική κρίση χρέους, οι φυσικές καταστροφές, οι υψηλές τιμές των καυσίμων, οι περικοπές στον ομοσπονδιακό και σε πολιτειακούς προϋπολογισμούς αλλά και η κρίση στην Ελλάδα είναι αιτίες που συμβάλλουν στην οικονομική καχεξία στις ΗΠΑ.

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση των στατιστικών στοιχείων για την ανεργία τον Ιούνιο που ανέβηκε στο 9,2% ενώ η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Επιπλέον οι διαπραγματεύσεις για το χρέος των ΗΠΑ και την αύξηση του ορίου δανεισμού δεν έχουν καταλήξει σε λύση, κάτι που επιτείνει την αβεβαιότητα.

Όπως μάλιστα προέβλεπε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ, στο Κογκρέσο «δεν είναι κοντινή η συμφωνία για το ανώτατο όριο δανεισμού».

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής οικονομολόγος στο Λευκό Οίκο, Όσταν Γκούλσμπι, επισήμανε ότι «τα μέλη του Κογκρέσου πρέπει να κάνουν μια εξισορροπημένη περικοπή δαπανών αλλά και να φροντίσουν, συγχρόνως, να τονωθεί στις ΗΠΑ η οικονομική ανάπτυξη».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: