Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Πεπεισμένη πως Ελλάδα και Πορτογαλία «μπορούν να τα καταφέρουν» η Ά.Μέρκελ

«Βοηθάμε την Αθήνα με ανοικτή καρδιά»

Ως έμπρακτη απόδειξη της απαραίτητης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης υπερασπίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος τα προγράμματα διάσωσης
Ως έμπρακτη απόδειξη της απαραίτητης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης υπερασπίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος τα προγράμματα διάσωσης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Βερολίνο
Την βεβαιότητα ότι οι διασωθείσες Ελλάδα και Πορτογαλία «μπορούν να τα καταφέρουν» εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υπερασπιζόμενη τα πακέτα στήριξης στις δύο χώρες ως έμπρακτη απόδειξη της απαραίτητης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

«Βοηθάμε την Αθήνα με ανοικτή καρδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά η καγκελάριος σε συνέντευξή της σε γερμανικό κανάλι που μεταδόθηκε την Παρασκευή.

Η Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε τις απόψεις που ακούγονται στη Γερμανία, και τροφοδοτούν εν μέρει και την αντίθεση της γερμανικής κοινής γνώμης στις ευρω-διασώσεις, πως τα ελληνικά δημοσιονομικά είναι ένα «βαρέλι χωρίς πάτο».

«Η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς πως δεν έχει καμία ελπίδα» δήλωσε, αναφέροντας πως «υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα επιτυχίας» από χώρες που χρειάστηκαν να εφαρμόσουν δύσκολα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: