Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ζητά ο πρωθυπουργός

Σπριντ εν μέσω θέρους

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Επιστολή, με την οποία θα ζητά να μην χαθεί το καλοκαίρι, αλλά αντίθετα να ενταθούν οι προσπάθειες στον τομέα των μεταρρυθμίσεων θα απευθύνει στους υπουργούς του ο Γ.Παπανδρέου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμφανιστεί με απτά αποτελέσματα στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη και εν συνεχεία τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο κ. Παπανδρέου, με την επιστολή που θα αποστείλει εντός των επομένων 24ωρων, θα ζητάει από τα μέλη της κυβέρνησης να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να μην αφήσουν να χαθεί ούτε μια ημέρα, επιδιώκοντας να εμφανιστεί η κυβέρνηση στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στις 10 Σεπτεμβρίου σε πλήρη λειτουργία και με όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο τραπέζι.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτεται ότι συζητήθηκαν στην Κυβερνητική Επιτροπή της περασμένης εβδομάδας, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος στο διάστημα των επτά εβδομάδων που μεσολαβούν έως τη ΔΕΘ, χρόνος που παραδοσιακά εθεωρείτο πολιτικά νεκρός, η κυβέρνηση να καλύψει το χαμένο έδαφος στο σκέλος των τομών και των μεταρρυθμίσεων.

Η επιστολή αυτή δεν είναι η μοναδική που αποστέλλει το τελευταίο διάστημα ο κ. Παπανδρέου στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Όπως έγινε γνωστό, άλλη επιστολή με αποδέκτες τους υπουργούς είχε αποσταλεί πριν από μία εβδομάδα. Με εκείνη την επιστολή ο κ. Παπανδρέου επισήμαινε σε κάθε έναν αποδέκτη τα όσα «στραβά» ανέφερε στην έκθεσή του ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λεωνίδας Ρακιτζής κατά την πρόσφατη έκθεσή του.

Ο κ. Παπανδρέου τόνιζε στους υπουργούς ότι οφείλουν να διορθώσουν άμεσα τη λειτουργία των υπηρεσιών των υπουργείων τους με βάση τις επισημάνσεις του κ. Ρακιτζή, προκειμένου να βελτιωθεί η σχέση των πολιτών μαζί τους.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός συγκαλεί την Τετάρτη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Παράλληλα, την Τετάρτη και πιθανόν την Πέμπτη, ο Γ.Παπανδρέου θα έχει τετ - α - τετ με τους πολιτικούς αρχηγους για το ίδιο θέμα. Τα ραντεβού για τις συναντήσεις θα «κλειστούν» σήμερα, Δευτέρα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: