Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

«Ήθελα να σώσω την Ευρώπη από το Ισλάμ»

Στην απομόνωση για οχτώ εβδομάδες ο σφαγέας


http://img.protothema.gr/8A24A7A43D2683DEE9D772943E0911A2.jpg

Μισή ώρα κράτησε η ακροαματική διαδικασία του Νορβηγού μακελάρη που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία ΜΜΕ στο δικαστήριο της νορβηγικής πρωτεύουσας.

Και μπορεί ο δράστης να παραδέχτηκε τις πράξεις του, ωστόσο, δεν αναλαμβάνει την ποινική ευθύνη, αφού όπως λέει, συνεργάστηκε στο σχεδιασμό με άλλες δύο ομάδες.

"Ο κατηγορούμενος έκανε σήμερα δηλώσεις που χρειάζονται περαιτέρω έρευνα, συμπεριλαμβανομένης αυτής ότι 'υπάρχουν άλλοι δύο πυρήνες στην οργάνωσή μας'", σημείωσε ο δικαστής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ είπε μάλιστα ότι έκανε ότι έκανε για να σώσει την Ευρώπη από το Ισλάμ και ότι στόχος του ήταν να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους πολίτες, να σταματήσει την κατάληψη της Ευρώπης από Μαρξιστές και Μουσουλμάνους καθώς και να πλήξει το Εργατικό Κόμμα που «πρόδωσε τη χώρα».

Ο δικαστής διέταξε την κράτηση του 32χρονου για οκτώ εβδομάδες, ενώ τον επόμενα μήνα ο μακελάρης θα βρίσκεται στην απομόνωση όπου δεν θα μπορεί να δέχεται γράμματα ή να έχει επισκέψεις. Ο μόνος που θα μπορεί να βλέπει τον δράστη είναι ο δικηγόρος του.

Πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, μπορεί να χρειαστεί έως και ένας χρόνος μέχρι τη δίκη.

Οι Νορβηγοί πάντως είναι οργισμένοι και ζητούν μέχρι και την επαναφορά της θανατικής καταδίκης για την περίπτωση του Μπρέιβικ.

Νωρίτερα, έξω από το δικαστήριο είχε συγκεντρωθεί πλήθος πολίτών οι οποίοι αποδοκίμασαν τον δράστη, κατά την άφιξή του, ενώ ζητούσαν τον θάνατό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: