Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Διακομματική επιτροπή για τα μεγάλα έργα πρότεινε ο Γιάννης Ραγκούσης

«Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά»

Ο υπουργός Υποδομών κ. Ι. Ραγκούσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για τα προβλήματα
Ο υπουργός Υποδομών κ. Ι. Ραγκούσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για τα προβλήματα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα αναλάβει την τελική διαπραγμάτευση με τις κατασκευαστικές κοινοπραξίες για την οριστική επίλυση των προβλημάτων των έργων συμβάσεων παραχώρησης, πρότεινε την Τρίτη στους τομεάρχες Δημοσίων Εργων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης ο υπουργός Υποδομών, κ. Γ.Ραγκούσης.

Ο υπουργός Υποδομών υποδέχθηκε στο κτίριο του Παπάγου τον τομεάρχη Δημοσίων Έργων της ΝΔ, κ. Στ.Καλογιάννη -ο οποίος συνοδευόταν από τον αναπληρωτή τομεάρχη, κ. Δ.Τσουμάνη-, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δ.Παπαδημούλη, τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Λ.Αυγενάκη και την εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ δεν κατάφεραν να παραστούν στη συνάντηση.

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε τροποποίηση του Ν. 2741/1999 που αφορά στην κρατικές προμήθειες υπηρεσιών, ώστε να συμπεριλάβει και τα μεγάλα δημόσια έργα, προκειμένου να δώσει και θεσμική κατοχύρωση στην προτεινόμενη διακομματική επιτροπή.

«Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ξεκινήσουν πάλι τα έργα» τόνισε ο υπουργός, όμως απέφυγε να δεσμευτεί για κάποιο χρονοδιάγραμμα, σημείωνοντας ότι στόχος είναι η επανέναρξη τους να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

«Είμαστε στην τελική ευθεία και στην τελική φάση διαπραγμάτευσης» υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης και ξεκαθάρισε ότι, εάν τα έργα σταματήσουν με υπαιτιότητα του δημοσίου, το συνολικό κόστος για το κράτος θα φτάσει τα 3,4 δισ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: