Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Αστέρι του ποδοσφαίρου μπλεγμένος σε απάτη μαμούθ;...



Πρόκειται για άσο των γηπέδων που είχε περάσει και από μεγάλη ομάδα. Φέρεται μέλος κυκλώματος πλαστών πιστωτικών καρτών με θύματα κοσμηματοπώλες και χρυσοχόους.
Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής ήρθε σε μικρή ηλικία στην Ελλάδα και αμέσως υπέγραψε σε μια από τις τρεις μεγάλες ομάδες του πρώην...


ΠΟΚ. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα "Εσπρέσο", ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν απέδωσα τα όσα περίμεναν οι υπόλοιποι αφού η θέση στην οποία αγωνιζόταν ήταν...κατειλημμένη μόνιμα από έναν τεραστίου ταλέντου ποδοσφαιριστή και έτσι δεν του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να αναδειχθεί. Μετά δόθηκε δανεικός σε ομάδες του Λεκανοπεδίου, ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή και έπαιξε σε ομάδα της βόρειας Ελλάδας. Σύντομα τον ζήτησαν από ομάδα του εξωτερικού όπου απέδειξε το πλούσιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Ο 24χρονος σήμερα, ποδοσφαιριστής συνελήφθη μαζί με την παρέα του στο λιμάνι Ακαντιάς της Ρόδου. Οι άντρες του Λιμενικού τους περίμεναν να αποβιβαστούν από το "Blue Star 1" καθώς είχαν πληροφορίες ότι έρχονταν στο νησί για να συνεχίσουν τις αγορές με κάρτες μαϊμού. Στο πορτμπαγκάζ του Ι.Χ. Τους, μάρκας Golf, οι λιμενικοί ανακάλυψαν έναν μικρό θησαυρό. Μόνο από τα ψώνια που είχαν κάνει από δύο χρυσοχοεία και ένα ακόμη κατάστημα στην Καρδάμαινα της Κω: τρία πανάκριβα ρολόγια διάσημων οίκων, μία καστετίνα με μία αλυσίδα λαιμού και ένα δαχτυλίδι, ένα χρυσό αναπτήρα, ένα iPod, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου Escada, μια επάργυρη σκακιέρα και 2.000 ευρώ.

Σε ειδική κρύπτη, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, υπήρχαν ένας φορητός υπολογιστής και ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα που "διάβαζε" τις μαγνητοταινίες πραγματικών πιστωτικών καρτών και κατέγραφε τα πλήρη στοιχεία των ιδιοκτητών, δίνοντας στους δράστες τη δυνατότητα να δημιουργούν 36 κάρτες κλώνους. Ο 31χρονος φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας παραδέχτηκε ότι το είχε αγοράσει στη Μόσχα, πληρώνοντας 1.000 ευρώ, αλλά ισχυρίστηκε ότι προμηθεύτηκε τις άγραφες πιστωτικές κάρτες και τα στοιχεία τους από το διαδίκτυο!

Οι τρεις συνεργοί του 24χρονου ποδοσφαιριστή και ο ίδιος οδηγήθηκαν αρχικά στον αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος του παρέπεμψε λόγω αρμοδιότητας στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω. Εκείνη τους άσκησε διώξεις για πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου, απάτες και κλοπές κατ' εξακολούθηση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όλες σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής πάντως δήλωσε ότι αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη χρήση των πλαστών καρτών, αλλά δεν εξήγησε πώς και γιατί έκανε διακοπές με τους υπόλοιπους δράστες. Αντίθετα, ο 31χρονος φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας πήρε πάνω του όλη την ευθύνη για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι σύντροφοι του, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν έχει προκαλέσει οικονομική βλάβη σε κανέναν επιχειρηματία της Ελλάδας. Όπως είπε, οι αριθμοί καρτών που χρησιμοποιούσε ανήκουν αποκλειστικά σε Αμερικανούς πολίτες και διαβεβαίωσε την εισαγγελέα ότι όλες οι αγορές που έκανε με τις πλαστές κάρτες έχουν πληρωθεί ή θα πληρωθούν!


Σύμφωνα με πληροφορίες ο 31χρονος δήλωσε ιδιωτικός υπάλληλος και κάτοικος Μόσχας. Όμως όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για "σκληρό" στρατιωτικό, με ιδιαίτερη εκπαίδευση, που έχει αποφοιτήσει από την ελληνική Σχολή Ευελπίδων και τη Σχολή Ειδικού Πολέμου από την οποία βγαίνουν μόνο όσοι διαθέτουν ικανότητες κομάντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: