Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος


newpost.gr
Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος
Το χρονοδιάγραμμα της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων, η συμφωνία επανεπένδυσης σε ελληνικά ομόλογα και το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους θα τεθούν επί τάπητος στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη που θα έχει σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον αρμόδιο επίτροπο, Όλι Ρεν, τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα.

Η επιτάχυνση της εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και ειδικά του σχεδίου συμμετοχής των ιδιωτών στον νέο μηχανισμό στήριξης αποτελούν προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση που βλέπει ανήσυχη το διεθνές κλίμα να επιδεινώνεται.

Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με τους συναρμόδιου διεθνούς φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο ώστε να αποκρυσταλλωθούν το αργότερο έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας οι όροι συμμετοχής των τραπεζών στον νέο μηχανισμό.

Η συμφωνία των ιδιωτών επιδιώκεται να ολοκληρωθεί έως τις 26 Σεπτεμβρίου με τον ιδιωτικό τομέα να μεταθέτει τις λήξεις ελληνικών ομολόγων ύψους 135 δισ. ευρώ που λήγουν έως το 2020, εκ των οποίων τα 40 δισ. ευρώ βρίσκονται στα χέρια ελληνικών τραπεζών.

«Θα συζητηθούν το PSI και άλλα θέματα» είπε ένας αξιωματούχος. Της τηλεδιάσκεψης προηγήθηκαν τακτικές συνομιλίες μεταξύ χαμηλόβαθμων αξιωματούχων. Ωστόσο, δεν αναμένεται να ληφθούν τελικές αποφάσεις.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: