Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

«Αγνοεί» την υποβάθμιση από την Standard & Poor's o Ομπάμα

«Ξέρουμε ποια είναι τα προβλήματά μας και θα τα λύσουμε»


http://img.protothema.gr/9817A65A212488ACFA9F3E9290A29B72.jpg
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό, έδωσε μήνυμα ελπίδας και στήριξης στους πολίτες της χώρας του. Ο Ομπάμα εκτίμησε πως «ζούμε τη χειρότερη κρίση από το 1930», όμως σημείωσε πως έχει πίστη στις ΗΠΑ, εξαιτίας της ικανότητας του αμερικανικού λαού. Εμείς είμαστε μία χώρα με τριπλό Α αξιολόγησης, τόνισε.

«Ό,τι και να λένε οι οίκοι αξιολόγησης, εμείς είμαστε χώρα του “τριπλού Α”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, «αγνοώντας» την υποβάθμιση της χώρας του από την Standard & Poor's.

«Το πρόβλημα που έχουμε είναι εύκολο να λυθεί», σημείωσε και αναφέρθηκε στους τρόπους μείωσης των δαπανών, αλλά και στο θέμα της ανεργίας. Επίσης, ζήτησε κοινές προτάσεις από Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς.

Την ίδια ώρα, τα χρηματιστήρια, τόσο στη χώρα του όσο και διεθνώς, κατέγραφαν μεγάλες απώλειες, εξαιτίας της υποβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's την Παρασκευή.

Την ίδια ώαρ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, υποσχέθηκε ότι η απώλεια 30 Αμερικανών στρατιωτών σε συντριβή ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν δεν θα αποθαρρύνει τον αμερικανικό στρατό από την αποστολή που έχει αναλάβει στη χώρα αυτή. Ο Ομπάμα υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα "επιτύχουν" στην αποστολή αυτή.

"Ξέω ότι οι στρατιώτες μας θα συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά ώστε να διασφαλίσουν ότι το Αφγανιστάν δεν θα είναι καταφύγιο τρομοκρατών.Θα συνεχίσουμε και θα επιτύχουμε", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: