Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Στο στόχαστρο 20.0000 εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με την εργασιακή εφεδρεία

Άμεσα η εφαρμογή του μέτρου

Για την ένταξη στις λίστες των υπουργείων βασικό κριτήριο θα είναι η ηλικία του υπαλλήλου, αν είναι κοντά στη σύνταξη και μπορεί να τεθεί σε εφεδρεία και να αποχωρήσει με εθελούσια έξοδο
Για την ένταξη στις λίστες των υπουργείων βασικό κριτήριο θα είναι η ηλικία του υπαλλήλου, αν είναι κοντά στη σύνταξη και μπορεί να τεθεί σε εφεδρεία και να αποχωρήσει με εθελούσια έξοδο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στην άμεση εφαρμογή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προχωρεί η κυβέρνηση και το πρώτο κύμα εκτιμάται ότι θα αφορά 20.000 υπάλληλους περίπου, από τους συνολικά 200.000 απασχολουμένους σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου.

Ήδη, όπως επισημαίνουν «Τα Νέα», το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει να του αποσταλούν μέχρι σήμερα, Παρασκευή, στοιχεία για το προσωπικό που υπηρετεί σε άλλους 160 φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι θα αποτελέσουν το δεύτερο πακέτο που θα τεθεί σε καθεστώς εξυγίανσης.

Για την ένταξη σε αυτές βασικό κριτήριο θα είναι η ηλικία του υπαλλήλου, αν δηλαδή είναι κοντά στη σύνταξη και επομένως μπορεί να τεθεί σε εφεδρεία και να αποχωρήσει με εθελούσια έξοδο.

Το επόμενο κριτήριο θα είναι τα τυπικά προσόντα του υπαλλήλου με τους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μπουν σε εργασιακής εφεδρεία.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», η αρχή θα γίνει από τους 11 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται (ΕΡΤ, ΚΕΔ, ΙΓΜΕ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ΟΣΚ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, ΕΘΙΑΓΕ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις Κατασκευαστική, ΕΟΜΜΕΧ) όπου απασχολούνται 7.000 υπάλληλοι και τις 160 ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ όπου εργάζονται 35.000 άτομα.

Το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει την ένταξη σε καθεστώς μισθωτής εφεδρείας του 10% των υπαλλήλων οι οποίοι επανδρώνουν αυτούς τους οργανισμούς, δηλαδή 700 άτομα από τους 11 προς κατάργηση φορείς και 3.500 άτομα από τις ΔΕΚΟ.

ΕΠίσης, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων των 158.000 υπαλλήλων στους φορείς της γενικής κυβέρνησης (νοσοκομεία, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ασφαλιστικά ταμεία) ώστε να προκύψουν άλλες 15.800 άτομα που θα ενταχθούν σε καθεστώς εφεδρείας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: