Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ευρωπαίοι υπάλληλοι να αναλάβουν φόρους και ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα προτείνει Γερμανός επίτροπος

Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας

Ο Γκίντερ Έτινγκερ προτείνει οι υπερχρεωμένες χώρες να εκχωρούν την αρμοδιότητα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού τους στην ΕΕ
Ο Γκίντερ Έτινγκερ προτείνει οι υπερχρεωμένες χώρες να εκχωρούν την αρμοδιότητα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού τους στην ΕΕ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Βερολίνο, Γερμανία
Την απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων από την ΕΕ στην Ελλάδα, προκειμένου αυτοί να συμβάλουν στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και τη βελτίωση της εισπρακτικής ικανότητας του ελληνικού κράτους προτείνει ο Γερμανός επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ.

Ο Γερμανός επίτροπος υπογραμμίζει, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild, ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα εξειδικευμένα στελέχη από τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Οι υπάλληλοι αυτοί, που θα αποσπασθούν για κάποιο μεγάλο διάστημα, αγνοώντας ενδεχόμενες -κοινωνικές και πολιτικές- αντιστάσεις, θα βάλουν τέλος στην αδράνεια, εκτιμά.

«Όποιος ζητεί αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του», υποστηρίζει.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στη συνέντευξή του, ο Γκίντερ Έτινγκερ προτείνει επίσης οι υπερχρεωμένες χώρες να εκχωρούν την αρμοδιότητα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού τους στην ΕΕ.

Μια τέτοια προοπτική θα απέτρεπε τη συσσώρευση χρέους και ελλειμμάτων, σημειώνει.

Επίσης, προσθέτει ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών να «κυματίζουν μεσίστια» στα κτήρια της ΕΕ.

Ο Γερμανός επίτροπος τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα της Αθήνας είναι η αδύναμη δημόσια διοίκηση που διαθέτει.

Οι ελληνικές αρχές δεν είναι σε θέση να εισπράξουν τους οφειλόμενους στο κράτος φόρους και να προωθήσουν την πώληση κρατικής περιουσίας, επισήμανε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: