Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Εξαίρεση ξενοδοχείων, βιοτεχνιών και βιομηχανιών από το νέο τέλος εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Οι τελικές αποφάσεις για το χαράτσι στα ακίνητα θα φανούν σήμερα κατά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή
Οι τελικές αποφάσεις για το χαράτσι στα ακίνητα θα φανούν σήμερα κατά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή (Φωτογραφία: ICON )


Αθήνα
Την εξαίρεση των ξενοδοχείων, των βιοτεχνιών και των βιομηχανιών από την καταβολή του νέου τέλους ακινήτων, φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι τελικές αποφάσεις θα φανούν σήμερα κατά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

Την Πέμπτη, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την εποπτεία των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. κ. Βενιζέλος συμφώνησε με την επισήμανση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νάσου Αλευρά, ότι «ένα υψηλό τέλος σε επαγγελματικούς χώρους, όπως τα ξενοδοχεία, μπορεί να είναι η καταστροφή τους» και χαρακτήρισε «λογικό» το ενδεχόμενο να απαλλαγούν».

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «αυτό θα το δούμε μέσα από τη συζήτηση».

Eιδικότερα για τα ξενοδοχεία, ο υπουργός είπε ότι «είναι λογικό να απαλλαγούν, γιατί στην πραγματικότητα πρόκειται για βιομηχανική εξαγωγική δραστηριότητα. Oύτως ή άλλως και η αγροτική και βιομηχανική δραστηριότητα απαλλάσσονται. Tα ξενοδοχεία είναι εργαλείο δουλειάς. Δεν είναι ιδιωτική κατοικία».

Για τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα, ανέφερε ότι εξαιρούνται τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για λατρευτικούς και θρησκευτικούς λόγους και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: